YiYa Probio FEM élőflóra komplex - 43 milliárd aktív élőcsíraszám, 9-féle élőflóra baktériumtörzzsel! 60 kps

A Probio FEM probiotikus kombinációja támogatja a női egészséget és húgyutakat, elősegíti a felborult hüvelyflóra harmonizálását, hozzájárul a fertőzések elleni védekezéshez¹

6 900 Ft

Az emberi mikrobiom probiotikumokkal való támogatása a 21. század egyik legérdekesebb és leginnovatívabb prevenciós lehetősége. A kiegyensúlyozott mikrobiom nem csak az emésztőrendszer egészségét befolyásolja, hanem a szájhigiénia, az anyagcsere, az immunrendszer, az idegrendszer optimális működésének alapfeltétele. A flóránk épségének megőrzése egy kihívásokkal teli feladat, hiszen a civilizációs ártalmak, mint a gyakori antibiotikum-használat, a túlzott csírátlanítás, a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása, a krónikus stressz, az emésztőnedvek hatékonyságának gyengülése, mind a mikrobiom-egyensúlyának felborulását, diszbiózist indukál.

Az emésztőrendszeri kellemetlenségeken (puffadás, flatulencia, székelési gondok) túl az intim flóra felborulása az egyik leggyakoribb problémakör. A mikrobiom állapota teljes mértékben befolyásolja a húgyutak, a hüvely egészségét. A "jótékony baktériumok" kulcsfontosságú szerepei közé tartozik a hüvelyflóra (élesztőgombák és baktériumok) kiegyensúlyozása, a hüvely egészséges pH-értékének fenntartása, melyek stabilitása egyaránt a fertőzések kialakulási lehetőségét csökkentik. A hüvelyben lévő jótékony baktériumok típusai nem teljesen azonosak a bélrendszerben találhatóakkal. Ezért is volt kiemelkedő fontosságú számunkra, hogy egy olyan probiotikus terméket fejlesszünk ki, amely a női mikrobiom igényeit veszi alapul.

A Probio FEM összetétele a női flóra támogatásának jegyében született. A nagy múltú IFF Health™ cég által szabadalommal védett, kiváló életképességű Howaru® törzsei, a Lacticaseibacillus rhamnosus HN001™ és a Lactobacillus acidophilus LA-14® alkotják a termék gerincét. Ez a kombináció bizonyítottan elősegíti a hüvely egészségét, támogatja a várandósság időszakát, az édesanyák, magzatok egészségét, hozzájárul a kiegyensúlyozott hüvelyi ph-hoz, mikrobiomhoz. A Probio FEM további kiváló törzseket tartalmaz - Lactobacillus plantarum, Lactobacillus gasseri, Lactobacillus reuteri, Lactobacillus fermentum, Lactobacillus brevis, Bifidobacterium lactis, Lactobacillus lactis -, melyek mind kutatásokkal alátámasztott, a női intim régiót támogató, jótékony baktériumok.

A magas minőség hosszú idejű eltarthatóságot von maga után (2 éves intervallum a gyártás idejétől kezdve). Gyomorsav-ellenálló cellulóz kapszulában gyártjuk, hogy növeljük a termék hatékonyságát. A gyártás pillanatában a specifikációnál magasabb számban, ~ 75 milliárd élő probiotikus baktériumot tartalmaz egy kapszula, hogy a szavatossági idő lejáratáig garantáltan hatékony maradjon termékünk. A probiotikumok élettartamának biztosítása érdekében javasoljuk hűtve, zárt kupakkal, párától és fénytől védve tárolni a terméket. Termékünk nem tartalmaz allergéneket: glutént, laktózt, tejet, tejfehérjét, szóját, tojást, fruktózt, stb. Figyelem! A termék nyomokban kukoricakeményítőt tartalmaz! A termék NEM tartalmaz hisztamin-termelő baktériumokat!

Az Probio FEM élőflóra kiváló kiegészítője a Probio GG és Probio LAC készítményeinknek, amelyekkel felváltva vagy együtt is alkalmazható. Termékünkben L-Glutamin aminosavat használunk a probiotikumok hordozójaként. Az L-Glutamin (nem glutamát!) bélgyógyító tulajdonságokkal rendelkezik, kiegészíti a baktériumok pozitív hatását.

Milyen tünetek, állapotok esetén lehet segítségünkre a Probio FEM élőflóra komplex?

 • Felborult hüvelyflóra, bakteriális vaginózis, gombás fertőzés, Candida kiegészítő kezelésében¹ | További javasolt kiegészítések: Probio GG élőflóra komplex, D-mannóz
 • Akut és krónikus húgyúti fertőzések kiegészítő kezelésében¹ | További javasolt kiegészítések: D-mannóz, Fekete áfonya
 • Várandósságra, babavárásra való felkészülésben, a kiegyensúlyozott várandósságért¹
 • Immunrendszer támogatásában¹
 • Klimax okozta kellemetlen tünetek enyhítésében, hüvelyszárazság kiegészítő kezelésében¹
 • Egészséges mikrobiom elősegítésében, tápanyagok hasznosulásának fokozásában, bélfalak épségének megőrzésében¹ | Érdemes felváltva vagy együtt alkalmazni a Probio GG vagy Probio LAC élőflóra komplex készítményeinkkel.

A hüvelyflóra egyensúlya¹

 • Az emberi mikrobiomhoz (vagy bélrendszerhez) hasonlóan a nő hüvelye számos típusú hasznos baktériumnak és más mikroorganizmusnak ad otthont. Az egészséges hüvelyi mikrobiomot több mint 250 jótékony baktérium alkotja. Legnagyobb hányadát a különféle antimikrobiális vegyületeket termelő Lactobacillusok (90-95%) uralják, mint Lactobacillus crispatus, Lactobacillus iners, Lactobacillus jensenii és Lactobacillus gasseri.
 • A Lactobacillusok a női intim egészség pillérei, elősegítik a hüvely enyhén savas pH-értékét, továbbá tejsavat és hidrogén-peroxidot termelnek, amelyek fontos immunrendszeri feladattal bírnak: gátolják a kórokozó fajok elszaporodásának lehetőségét.

  Számos tényező felboríthatja a hüvely flórájának kényes egyensúlyát. Egy antibiotikumterápia, a táplálkozási változtatások, a szexuális aktivitás, a krónikus stressz-szint, nem megfelelő intim mosakodószerek alkalmazása.

  A két leggyakoribb probléma, amely a nők reproduktív rendszerében a mikrobák egyensúlyának felborulásával függ össze, a bakteriális vaginosis és az élesztőfertőzések.

 • A probiotikumok segítséget nyújtanak számos hüvelyi fertőzés esetén. A kutatók két probiotikus baktérium törzset, a Lactobacillus reuteri-t és a Lactobacillus rhamnosus-t emelik ki a bakteriális és gombás hüvelyfertőzések megelőzésében és leküzdésében.
 • Klinikai vizsgálatok kimutatták, hogy a Lactobacillus baktérium törzsek napi szinten szájon át fogyasztva, különösen hatékonyak az egészséges hüvelyi mikroflóra kialakításában és fenntartásában. A Lactobacillus baktériumok bizonyos törzsei képesek gátolni a patogén organizmusok, például a Gardnerella vaginalis és a Candida albicans növekedését. Ugyanezek gátolhatják a nemkívánatos gombák megtapadását a hüvely nyálkahártyáján, így megakadályozva a gombás fertőzések kialakulását.

A gondosan megválasztott, specifikus baktériumtörzsek több szinten hozzájárulnak a női egészséghez:

 • megakadályozzák a bakteriális vaginózis kiújulását (viszketés, kellemetlen hüvelyi folyás és illat),
 • csökkentik a gombás fertőzések kialakulását (fájdalmas, szúrós vizelés, hüvelyi diszkomfort, kellemetlen hüvelyi folyás és illat),
 • hozzájárulnak a húgyutak egészségéhez,
 • segítik egyensúlyban tartani a hüvelyflórát, beállítani annak ph-ját, hozzájárulnak a hüvelyi szárazság okozta problémák enyhítéséhez.

A Probio FEM élőflóra komplex törzseiről¹

Lactobacillus acidophilus (HOWARU La-14™)

 • a L. acidophilus egy jótékony baktérium, amely a húgyutakban és a hüvelyben, továbbá a szájban, a belekben, a gyomorban él.
 • Feladata, mint ahogy a neve is mutatja, a tejsav előállítása, amely segít fenntartani a kiegyensúlyozott pH-szintet a szervezetben. A húgyutakban és a hüvelyben való jelenléte segít kialakítani a kiegyensúlyozott hüvelyi pH-értéket, ami megakadályozza a káros baktériumok szaporodását, csökkentve különböző fertőzések, mint például a bakteriális vaginózis és gombás állapotok kialakulását.
 • A szervezet a L. acidophilus-t is felhasználja a táplálék lebontásához az emésztőrendszerben, a tápanyagok optimális felszívódásának és a bélrendszer egészségének érdekében 1.

Lacticaseibacillus rhamnosus (HN001™)

 • Hozzájárul a húgyúti fertőzések megelőzéséhez. Enyhítheti a szorongás tüneteit azáltal, hogy szabályozza stresszhormonok és GABA-szinteket a szervezetben.
 • A HN001™-et széles körben tanulmányozták minden életszakaszban, csecsemőkortól az idősebb korosztályig, terhes és szoptató nők esetében is. Legfigyelemreméltóbb az a képessége, hogy pozitívan befolyásolja az immunrendszer állapotát, amely hosszútávú prevenciót biztosít a gyermekek életében. Ezenkívül a B. lactis-sal kombinálva a HN001™ támogatja az egészséges női mikrobiom fenntartását.
 • Lacticaseibacillus rhamnosus és a Lactobacillus acidophilus kombinációja bizonyítottan segít fenntartani az egészséges hüvelyi mikrobiomot és a pH-t. Hozzájárulnak a kismamák és csecsemőik immunrendszerének egészségéhez, segítik fenntartani az egészséges vércukorszintet a várandós nőknél, támogatják a szülés utáni pozitív hangulatot.

Lactobacillus plantarum

 • a L. plantarum elősegíti hüvelyi mikrobiom egészségét. Gátolja a Candida élesztőgombák elszaporodását azáltal, hogy felveszi a versenyt a kötődési és szaporodási képességükkel.

Lactobacillus gasseri

 • a L. gasseri az egészséges hüvelyflóra természetes alkotója. Kutatások elsődlegesen a hüvely egészségében és az endometriózisra jellemző fájdalmak enyhítésében betöltött szerepe miatt tanulmányozták.
 • Számos kutatás szerint jelentős segítséget nyújthat a fogyásban, a koleszterinszint csökkentésében és a zsíranyagcserében.

Lactobacillus reuteri

 • A L. reuteri számos szakirodalommal dokumentált probiotikum, amely szerteágazó egészségvédő tulajdonsággal bír. Szerepet játszik a női és férfi húgyutak, hüvely, száj (fogszuvasodás visszaszorítása) flórájának támogatásában, az inzulinérzékenység optimalizálásában.
 • A L. reuteri antimikrobiális hatású, gátolja a káros baktériumok, gombák és protozoák növekedését a szervezetben. Elősegíti a tápanyagok hasznosulását, különösen a folsav és B12-vitamin tekintetében.

Lactobacillus fermentum

 • Elősegíti a normál hüvelyflóra helyreállítását, csökkenti a bakteriális és gombás eredetű hüvelyfertőzések kockázatát.

Lactobacillus brevis

 • A L. brevis a hüvely-mikrobiom kiegyenlítésén túl, hozzájárul az újszülöttek flórájának támogatásához, így segítve az emésztő- és immunrendszer állapotát.

Bifidobacterium lactis

 • Egyes probiotikumtörzsek, mint például a L. rhamnosus, a L. acidophilus és a Bifidobacterium lactis segítséget nyújhatnak a várandósság alatt jelentkező kellemetlen tünetekben, mint például emésztési problémák, reggeli hányinger stb.

¹Az egészségre vonatkozó állításokkal kapcsolatban

A YiYa egy egészségmegőrzést támogató étrend-kiegészítő termék és nem gyógyszer. A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, kezelésére, megelőzésére. Fogyasztásuk nem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést, de kiegészítheti az orvos által javasolt terápiát. Az leírásban szereplő állítások a hatóanyagokra vonatkozó, szakirodalmi forrásokból vett idézetek, a hivatkozás megjelölésével. Az állítások nem a termékre vonatkoznak, kizárólag a fogyasztók általános, magas szintű ismeretterjesztését kívánják szolgálni az összetevőkkel kapcsolatban. Az információk nem értelmezhetők orvosi tanácsként személyes problémánkra, és nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére. Egészségi problémájával mindig forduljon szakemberhez: orvosához, gyógyszerészéhez!

Javasolt kiegészítő termékek: