YiYa D-Mannóz – egy természetes cukormolekula antibakteriális tulajdonságokkal! 60 kps

A d-mannóz segítséget nyújt a húgyúti fertőzések megelőzésében és a már kialakult diszkomfort enyhítésében¹

4 300 Ft

A D-Mannóz egy antiszeptikus, fertőtlenítő aspektusokkal bíró cukormolekula, amely az egyik legmegbízhatóbb természetes segítség az akut vagy krónikus felfázásokban, húgyúti fertőzésekben, az E-coli baktérium visszaszorítása által. A mannóz a glükózhoz hasonló molekula, amely a természetes kontextusban fellelhető számos gyümölcsben, zöldségben: a fekete áfonyában, vörös áfonyában (ezért is ajánlja a népi gyógyászat évszázadok óta felfázás esetén), őszibarackban, almában, narancsban, burgonyában.

Jelenünket meghatározza a szénhidrátoktól való félelem, a köznyelvben a cukor kifejezés megosztóvá, negatív felhangúvá vált, de nem érdemes ezt a témakört sem túlzó szélsőséggel megközelítenünk. Erre is egy remek példa a D-mannóz esete. Mivel a szervezetben csak kis mennyiségben metabolizálódik, a felesleg pedig kiválasztódik a vizelettel, nem befolyásolja a normál vércukorszintet. A D-mannózt prebiotikumnak tekintik, mert fogyasztása serkenti a jó baktériumok szaporodását a bélrendszerben, hozzájárul a kiegyensúlyozott mikrobiomhoz. Ezért is érdemes probiotikumokat tartalmazó készítménnyel együtt alkalmazni.

A D-mannóz egyedülállósága abban rejlik, hogy kapcsolódik az E-coli baktériumhoz (felfázásos tünetek 90%-a ehhez a baktériumhoz köthető), amely így a baktériumok egymáshoz tapadását indukálja. Ezáltal az E-coli baktérium nem képes megtapadni a húgyutak belső falán, majd a vizelet útján könnyedén távozik a szervezetből. A visszatérő, krónikus húgyúti panaszokban szenvedők az antibiotikum-rezisztencia problematikájába is beleütközhetnek. A D-mannóz nagy dózisban is biztonságosan alkalmazható, nem eredményez kellemetlen mellékhatásokat.

Milyen tünetek, állapotok esetén lehet segítségünkre a D-Mannóz?

 • Meglévő felfázásos tünetek, akut vagy krónikus (visszatérő) húgyúti fertőzések kiegészítő kezelésében¹ Javasolt kiegészítés: Fekete áfonya, L.Reuteri.
 • Felfázásos tünetek, húgyúti fertőzések, hólyaghurut (cystitis) általános prevenciójában¹
 • Felfázásra hajlamos egyének számára.¹ Érdemes már a direkt kiváltó ok előtt alkalmazni: pl. fürdők, szexuális együttlét, antibiotikumos kúra stb.
 • Hozzájárul a kiegyensúlyozott mikrobiomhoz.¹ A jobb hatás eléréséhez érdemes kombinálni probiotikumokkal: L-GG probiotikum+, Saccharomyces Boulardii, L.Reuteri.

  Javasolt adagolás különböző egészségügyi kondíciókhoz igazítva

 • Gyakori, visszatérő húgyúti fertőzések megelőzésének elősegítésében: naponta 1-2 kapszula egyszeri alkalommal vagy két részletben.
 • Akut húgyúti fertőzések kiegészítő kezelésében: napi 3x2 kapszula 3 napig vagy a tünetek enyhüléséig, majd csökkentett adagolással folytassuk, napi 1-2 kapszulával, legalább 2 hétig.

Húgyúti fertőzések elleni védelem¹

 • A húgyúti fertőzéseket különféle mikroorganizmusok, köztük Gram-negatív és Gram-pozitív baktériumok, valamint bizonyos gombák válthatják ki. Az Escherichia coli (E. coli) a szövődménymentes és szövődményes húgyúti fertőzések leggyakoribb oka. Az akut fertőzésekben szerepet játszó további kórokozók közé tartozik a Klebsiella pneumoniae, Staphylococcus saprophyticus, Enterococcus faecalis, B csoportú Streptococcus (GBS), Proteus mirabilis, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus és Candida spp. Candida érintettség esetén, ha húgyúti panaszok is fennállnak, érdemes a kezelést d-mannózzal kiegészíteni.
 • A d-mannóz a húgyúti fertőzések kezelése során az antibiotikumoktól eltérően nem elpusztítani kívánja a fertőzést, a gyulladást okozó baktériumokat, hanem a vizelettel, gyakorlatilag, kimossa azokat. A bevitt d-mannóz legalább 90%-a hatékonyan szívódik fel a felső bélrendszerben, és gyorsan kiválasztódik a véráramból (30 perc-néhány óra).
 • Segít a húgyúti fertőzések megelőzésében, csökkenti a tünetek (fájdalom vagy égő érzés vizelés közben, gyakori vizelési inger, alhastájéki érzékenység, zavaros és kellemetlen szagú vizelet) súlyosságát.
 • Egyes tanulmányok azt mutatják, hogy a d-mannóz prebiotikumként működhet, és ezért segíthet a bél mikrobiom szabályozásában. Táplálékforrást biztosít az emésztőrendszerben lévő "jó" baktériumok számára.
 • A mannóz probiotikumokkal kombinálva immunmoduláló hatással rendelkezik, segíti az immunrendszer működését.

D-mannóz és tőzegáfonya¹

 • A baktériumoknak a húgyúti falhoz való tapadása fontos előfeltétele az E.coli megtelepedésének. A húgyúti nyálkahártya sejtjeihez tapadnak a felületükből kiálló szőrszerű fimbriák (vagy pilusok) segítségével. Ezek a fimbriák a húgyúti sejtek specifikus monoszacharid vagy oligoszacharid receptoraihoz kapcsolódnak.
 • A d-mannóz és a tőzegáfonya meggátolja a baktériumok húgyúti sejtekhez való tapadását. A tőzegáfonyában, az ún. proanthocianidin tehető felelőssé , amely hasonlóan a d-mannózhoz, gátolja az E.coli tapadását.
 • A d-mannóz és a tőzegáfonya valószínűsíthetőleg erősítik egymás hatását. Érdemes kombinálni a Fekete áfonya készítményünkkel. A YiYa Fekete áfonyában található magas antocianin tartalmú komponensek- tőzegáfonya, fekete áfonya, fekete rizs, acai bogyó- tovább fokozhatják a szinergikus hatást.

¹Az egészségre vonatkozó állításokkal kapcsolatban

A YiYa egy egészségmegőrzést támogató étrend-kiegészítő termék és nem gyógyszer. A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, kezelésére, megelőzésére. Fogyasztásuk nem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést, de kiegészítheti az orvos által javasolt terápiát. Az leírásban szereplő állítások a hatóanyagokra vonatkozó, szakirodalmi forrásokból vett idézetek, a hivatkozás megjelölésével. Az állítások nem a termékre vonatkoznak, kizárólag a fogyasztók általános, magas szintű ismeretterjesztését kívánják szolgálni az összetevőkkel kapcsolatban. Az információk nem értelmezhetők orvosi tanácsként személyes problémánkra, és nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére. Egészségi problémájával mindig forduljon szakemberhez: orvosához, gyógyszerészéhez!

Javasolt kiegészítő termékek: