Yiya Saccharomyces Boulardii kapszula 10 milliárd élesztőgombával 60 kps

A Saccharomyces Boulardii hozzájárul a jótékony bélflórához, védi a bélfal épségét, fokozza a szervezet immunitását, és gátolja a fertőző kórokozók toxinjainak termelődését.¹


4 800 Ft

A Saccharomycess boulardii segíti a felborult bélflóra egyensúlyának helyreállítását, hatásosnak bizonyulhat hasmenéses állapotok megelőzésében és kiegészítő kezelésében (fertőzéses/akut), de számos más bélbetegségben való alkalmazásáról is folyik szakmai diskurzus. Növeli a hasznos bifido- és lactobacillusok populációjának számát, és közben visszaszorítja a betegséget okozó mikroorganizmusokat. Nemcsak a vastagbélben, hanem a bélrendszer többi részén is kifejti hatását, és kúra jellegű használata után 2-5 nappal ki is ürül a szervezetből.

A Saccharomyces boulardii egy probiotikus élesztőgomba, amelyet a 20. század elején trópusi gyümölcsök héjából, licsiből és mangóból izoláltak. Antibiotikum-rezisztens, vagyis az antibiotikumos kezelés nem befolyásolja jótékony működését. Legfontosabb tulajdonságai közé tartozik, hogy ellenáll a gyomorsavnak, epefolyadéknak és a magasabb hőmérsékletnek. Nem kolonizálódik a béltraktusban, hanem megfelelő környezetet biztosít a jótékony bélbaktériumok, probiotikumok számára.

Milyen tünetek, állapotok esetén lehet segítségünkre a Saccharomyces boulardii?

 • Akut és krónikus hasmenéses állapotokban: antibiotikumos kezelések okozta, utazásból vagy ételintoleranciákból fakadó¹
 • Virális/bakteriális/parazita eredetű hasmenéses állapotokban: Clostridium difficile, Candida albians, Helicobacter pylori (pepticus fekély), Escherichia coli, Salmonella typhimurium, rotavírus kiegészítő kezelésében¹
 • Irritábilis bél szindróma (IBS) esetén¹
 • Kontaminált vékonybél szindróma (SIBO) esetén¹
 • Alkalmazható akné és gombás hüvelyi fertőzések kiegészítő kezelésében¹

Egészséges bélrendszerért, Irritábilis bél szindróma (IBS) kiegészítő kezeléseként¹

 • A Saccharomyces boulardii javítja a bélrendszer védőfunkcióját (barrier - gát), amely elengedhetetlen az egészséges emésztőrendszerhez. Ezt a barrierfunkciót a bélsejtek és az általuk termelt anyagaik képezik. Ha ez a védőgát nem megfelelően működik, akkor különböző mikrobák, toxinok, egyéb meg nem emésztett anyagok kerülhetnek a véráramba. Ilyen esetekben beszélünk áteresztő bél szindrómáról.
 • Irritábilis bél szindróma (IBS) tüneteinek enyhítésében hatásosnak vélték.
 • A Saccharomyces boulardii elősegíti a rövid szénláncú zsírsavak (SCFA) termelődését a bélrendszerben, amelyek táplálékul szolgálnak a bélhámsejteknek. Ezek a zsírsavak gyulladáscsökkentő hatásúak, támogatják az immunrendszer kiegyensúlyozott működését.

A fertőzések elleni védekezésért¹

 • Csökkenti és megelőzi az enterális fertőzések lehetőségét. A gyermekkori rotavírus eredetű gastroenteritisben (gyomor-bélhurut) akár egy nappal is csökkentheti a tünetek lefolyását.
 • Hatásosnak bizonyul a Clostridium difficile okozta fertőzés kiegészítő kezelésében, mert képes felvenni a harcot a kórokozó toxinjával szemben. A Saccharomyces boulardii a proteáz enzim termelésével nemcsak a Clostridium difficile, hanem az Escherichia coli által termelt lipopoliszacharidokat is képes inaktiválni.
 • Gátolja a Candida albians szaporodását a bélrendszerben. Alkalmazható a Helicobacter pylori által fertőzöttek kiegészítő kezelésében.
 • Kutatási eredmények hatásosnak vélték a paraziták által okozott fertőzések (pl. Giardia) elleni küzdelemben.

Az egészséges mikrobiom helyreállításáért¹

 • A széles spektrumú antibiotikumok használata sok esetben dysbakteriózishoz (SIBO) vezet, azaz felborul a mikrobiom finom egyensúlya. A Saccharomyces boulardii bizonyítottan csökkenti antibiotikum kezelések okozta hasmenéses panaszokat.

¹Az egészségre vonatkozó állításokkal kapcsolatban

A YiYa egy egészségmegőrzést támogató étrend-kiegészítő termék és nem gyógyszer. A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, kezelésére, megelőzésére. Fogyasztásuk nem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést, de kiegészítheti az orvos által javasolt terápiát. Az leírásban szereplő állítások a hatóanyagokra vonatkozó, szakirodalmi forrásokból vett idézetek, a hivatkozás megjelölésével. Az állítások nem a termékre vonatkoznak, kizárólag a fogyasztók általános, magas szintű ismeretterjesztését kívánják szolgálni az összetevőkkel kapcsolatban. Az információk nem értelmezhetők orvosi tanácsként személyes problémánkra, és nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére. Egészségi problémájával mindig forduljon szakemberhez: orvosához, gyógyszerészéhez!

Javasolt kiegészítő termékek: