https://www.vargagyogygomba-erd-egeszsegter.hu

YiYa Fekete áfonya bogyós gyümölcs komplex - kiemelkedő hatóanyag-tartalom!

Áfonya kivonatok a szem védelmére, az egészséges vércukorszint, testsúly és érrendszer támogatására

 doboz (60 db kapszula)
4 500 Ft

A fekete áfonya, tőzegáfonya, hamvas áfonya, açaí bogyó és a fekete rizs sötét vöröses-kékes színét az ún. antocianin antioxidáns molekuláknak köszönhetik. Az antocianinok rendkívül változatos és sokoldalú molekulacsaládot képviselnek a természetben, és ez megmutatkozik sokrétű biológiai élettani hatásaikban is.

Az antocianin molekulák jótékonyan védik az erek állapotát, javítják a szénhidrát anyagcserét, küzdenek az elhízás és metabolikus szindróma ellen, áthatolnak a vér-agy gáton, védenek a memória és agyi funkciók romlása ellen. Immunerősítő, daganat-megelőző hatásuk is kimutatható, és kiemelkedő szerepet töltenek be a látásélesség megőrzésében és a szemproblémák elleni védekezésben 

A sötét színű bogyós gyümölcsök színét az antocianin molekulák adják. A termék kimagaslóan magas antocianin hatóanyag tartalommal rendelkezik. A kivonatok tipikusan 50:1 - 100:1 arányban, koncentráltan tartalmazzák a gyümölcsök hasznos részét.

A fekete rizs bár nem bogyós gyümölcs, aktív hatóanyagait tekintve nagyon hasonlóságot mutat összetétele az áfonyához. A fekete rizs antocianinjainak 95%-a az ún. cianidin-3-O-béta-D-glükozid (C3G) molekula, amely vegyületnek tulajdonítják pl. a fekete áfonya legfőbb élettani hatásait. A C3G rendkívül fontos szereppel bír a retina pigmentjeinek oxidatív folyamatokkal szembeni védelmében 

Mi a javasolt napi dózis?  Napi 1-2 kapszula étkezéssel vagy étkezések között.

OGYÉI nyilvántartási szám: 16847/2015 (Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet)

Az egészségre vonatkozó állításokkal kapcsolatban

A YiYa egy egészségmegőrzést támogató étrend-kiegészítő termék és nem gyógyszer. A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, kezelésére, megelőzésére. Fogyasztásuk nem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést, de kiegészítheti az orvos által javasolt terápiát. Az leírásban szereplő állítások a hatóanyagokra vonatkozó, szakirodalmi forrásokból vett idézetek, a hivatkozás megjelölésével. Az állítások nem a termékre vonatkoznak, kizárólag a fogyasztók általános, magas szintű ismeretterjesztését kívánják szolgálni az összetevőkkel kapcsolatban. Az információk nem értelmezhetők orvosi tanácsként személyes problémánkra, és nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére. Egészségi problémájával mindig forduljon szakemberhez: orvosához, gyógyszerészéhez!

Szem védelme, látásérzékenység növelése

 • Az áfonyafélék vegyületei neuroprotektív hatással bírnak, így védik a retina idegsejtjeit.
 • Segítik a rodopszin (a retina fényelnyelő pigmentje) regenerációját, ezáltal javítják a szürkületi látásfunkciót.
 • A második világháborúban az angol pilóták fekete áfonya lekvárt kaptak rendszeresen, aminek hatására a tapasztalat szerint jobban láttak a sötétben.
 • Az áfonyafélék csökkentik a szem hajszálereinek gyulladását. Azok számára jótékony lehet, akik rendszeresen és sokat ülnek a számítógép képernyője előtt.
 • Javítják a vérkeringést és az ideghártya állapotát. Különösen fontos lehet jótékony hatása a szemfenéki meszesedés, szemlencse elszürkülés, magas vércukorszint okozta retina idegkárosodás és szürkületi látásproblémában szenvedő egyének esetén.
 • A fekete áfonya kivonat hosszú távú alkalmazása gátolta a szemlencse és retina károsodásainak kialakulását.
 • Zöldhályog betegségben szenvedőknél a fekete áfonya és fenyőkéreg kivonat kiegészítő kezelésként való együttes használata sejtszinten csökkentette a csarnokvíz termelődést, jótékonyan befolyásolta a szemnyomás értékét, valamint javította a vérerek szerkezetét és állapotát, amelyek a csarnokvíz szemből való megfelelő elvezetését biztosítják.

Felfázás elleni védekezés

 • A vörös áfonya/tőzegáfonya valószínűleg legismertebb képessége, hogy segít gátolja a húgyúti fertőzés (felfázás) kialakulását. A kutatók vélekedése szerint azáltal, hogy gátolja a kólibaktérium tapadását a húgycsőre és a húgyhólyag falára, ezáltal megkönnyíti a szervezetet, hogy megszabaduljon a bakteriális fertőzéstől.
 • Hasonló elven a gyomorfekély elleni potenciális védelmet is biztosíthat azáltal, hogy megakadályozza a Helicobacter pylori baktérium hozzátapadását a gyomor falához.

Elhízás elleni védekezés

 • Napjaink egyik gyakori problémája a metabolikus szindróma amely több, egymással összefüggő anyagcserezavar együttes fennállását jelenti. Tünetei az elhízás, a csökkent inzulin-érzékenység (vércukorszint-emelkedésre való hajlam), a magas vérnyomás, a magas vérzsírszint és a magas koleszterinszint, amelyek együttesen jelentős egészségügyi kockázatot jelentenek, és jelentősen lerövidíthetik az életet.
 • Az áfonya polifenolok hatékonyan küzdenek a metabolikus szindróma okai és káros hatásai ellen, ezáltal jótékonyan védenek a vércukor, a szívkoszorúér- problémák és a agyi vérkeringési zavar kialakulása ellen.

Egészséges vércukorszint támogatása

 • Az áfonya javítja a szénhidrát anyagcserét, csökkenti a cukrok felszívódását a béltraktusból.
 • Az áfonya és egyéb növényi flavonoidok használata csökkentheti a vércukorproblémák kialakulásának esélyét metabolikus szindrómában szenvedőknél.
 • Az áfonyafélék fokozzák a sejtek glükóz felvételét, javítják az inzulin-érzékenységet. Hatékonyan alkalmazhatók az elhízás elleni védekezésben.
 • Cukorbetegeken végzett vizsgálatban az áfonya kivonat támogatta az egészséges vércukorszint fenntartását.

Agy védelme, kognitív funkciók

 • Az áfonya rendkívül gazdag olyan polifenolokban, melyek képesek átlépni a vér-agy gáton, és jótékony védő hatásukat az agyban is kifejteni.
 • A kognitív képességekre gyakorolt serkentő hatása kimutatható, és egyúttal véd az öregedéssel összefüggő memória romlás és agyi funkciók romlása ellen.
 • Állatokon végzett kísérletek kimutatták, hogy az áfonya nem csak pozitívan befolyásolhatja a kognitív funkciókat, de csökkentheti az amyloid plakkot felgyülemlését, és fokozhatja azoknak az immunrendszer általi lebontását az agyban.

Rosszindulatú folyamatok elleni védekezés

 • Az antocianinok fokozzák a rosszindulatú sejtek programozott sejthalálát (apoptózis) számos rákos sejtvonalban.
 • Gátolják a DNS károsodását [34], gátolják azokat a folyamatokat, melyek a tumorsejtek kemoterápiával szembeni ellenállásához vezetnek.
 • Serkentik a karcinogén vegyületek és xenobiotikumok anyagcseréjét a szervezetben.
 • Az áfonyafélék állatkísérletek eredményei alapján serkentik az mell rosszindulatú sejtjeinek apoptózisát. Kutatások vizsgálják a fekete áfonya kivonat hatását a bélrendszer rosszindulatú megbetegedéseivel szemben.
 • Laboratóriumi kísérletekben az áfonya fokozta a rákos sejtek önpusztító mechanizmusait száj-, mell-, vastagbél- és prosztata rosszindulatú elváltozása esetén 
https://www.vargagyogygomba-erd-egeszsegter.hu