YiYa Kvercetin & Bromelain komplex - az allergiás reakciók ellen és a normál immunválaszért! 80 kps

A Kvercetin (quercetin) minden bizonnyal az egyik legizgalmasabb antioxidáns. Számos kutatás alátámasztja természetes antihisztamin mivoltát, mert szabályozza a hisztamin felszabadulását a bazofil- és hízósejtekből. Ezt a szabályozó mechanizmust használhatjuk ki különböző nem kívánt tünetek esetén, allergiában, asztmában, hisztamin-intoleranciás tünetekben.

A Kvercetin komplexben fellelhető fekete csalán kivonat és a bromelain enzim (ananász hatóanyaga) is hozzájárulnak a megfelelő hisztaminszint kialakításához. A fekete csalán kivonatot évszázadok óta alkalmazzák az allergiás tünetek enyhítésére. Antiszeptikus, gyulladáscsökkentő, és izoflavonoid tartalmánál fogva változókori tünetek mérséklésére is használják.

A kvercetin (quercetin) hagymafélékben (leginkább a lilahagymában), brokkoliban, spárgában, paradicsomban, leveles zöldségekben, sötét bogyósokban, almában, zöld teában, a kakaóban is előforduló bioflavonoid. A kvercetin a növényekben leginkább cukormolekulákhoz kötve található meg a természetben (glükózzal, galaktózzal, ramnózzal). A kvercetin bélrendszerből véráramba történő felszívódása hagyományosan alacsony hatásfokú, de bizonyos hatóanyagok, mint pl. a bromelain enzim segítik a felszívódását. Általában javasolt, hogy egészítsük ki más flavonoidokkal, például rezveratrollal vagy zöld tea katechinekkel, hogy szinergikusan növeljék a hatékonyságát, és így kisebb bevitel mellett is elérjük a kívánt hatást. 

Allergiás tünetek enyhítése, hisztamin-intoleranciat

 • A diamino-oxidáz (DAO) enzim feladata a hisztamin megfelelő lebontása. A hisztamin fontos szerepet tölt be szervezetünk dinamikus működésében, de ha csökken a DAO enzim aktivitása, akkor a magas hisztamin-koncentráció miatt különböző kellemetlen tüneteket észlelhetünk: csalánkiütés, ekcéma, megduzzadt száj, köhögés, orrfolyás, emésztési problémák, puffadás, gázosodás vagy hasfájás. Ezekben az esetekben segítségünkre lehet a kvercetin szabályozó funkciója.
 • A kvercetin gátolja a gyulladást előidéző citokinek, interleukinek, prosztaglandinok túlzott felszabadulását.
 • A kvercetin a ciklooxigenázt (COX) és lipoxigenázt (LOX), azaz gyulladást előidéző enzimeket gátolja. Az asztmában vagy ízületi problémákban alkalmazott gyulladáscsökkentő gyógyszerek egy része is hasonló elven működik.
 • A kvercetin kiegészítő kezelésként csökkenheti az asztmás rohamok előfordulását.
 • Állatkísérletekkel kimutatták, hogy a kvercetin csökkentette a földimogyoró által kiváltott anafilaxiás sokk előfordulását. Az állatok plazma hisztamin értékei a kvercetin hatására csökkentek.
 • A kvercetin támogatja a tüdő egészséges működését, antivirális, antiszeptikus hatású.
 • A kvercetin mellett más mikrotápanyagok pótlásával is támogatható a DAO enzim aktivitása. Többek között a cink, réz, mangán, magnézium ásványi anyagok, B-vitaminok (kolin, inozitol is), C-vitamin segítik a megfelelő termelődését.

A kvercetin egyéb egészségtámogató hatásai

 • A kvercetin egészségre gyakorolt pozitív előnyeit széleskörűen dokumentálják: védi a szív egészségét, anti-aging hatású, fokozza az állóképességét.
 • A bioflavonoidok, mint a kvercetin is bizonyítottan csökkenti a kardiovaszkuláris megbetegedések kockázatát.
 • Segíti a máj rehabilitációját a mértéktelen alkoholfogyasztásból eredő károsodásokkal szemben.
 • A csontsejtek, pontosabban az oszteoklasztok és oszteoblasztok dinamikus, de egyben egyensúlyi működése hozza létre az új csontszöveteket. A kvercetin az ösztrogén receptorokhoz társulva támogatja a változókori csontritkulás megelőzését.
 • A kvercetin és a fekete csalán kivonata segítséget nyújthat a különböző változókori tünetek enyhítésében, például hőhullámok esetén.
 • A neurodegeneratív megbetegedések egyik fő oka a fokozott glutamát-felszabadulás, amely az idegsejtek túlingerléséhez vezet, majd neuronpusztulás idéz elő. Ezt nevezzük excitotoxicitásnak. Kimutatták, hogy a kvercetin hat az idegsejtek nekrózisa ellen.
 • A táplálékokban, ivóvízben, és levegőben is megtalálható növényvédő szerek martalékai emelik a neurodegeneratív megbetegedések kockázatát [25-26]. Kutatások bizonyították, hogy a növényi flavonoidok, mint a kvercetin csökkentik a növényvédő szerek káros hatásait az emberi szervezetben.


4.500 Ft
Please select variants first