YiYa Kvercetin & Bromelain komplex - az allergiás reakciók ellen és a normál immunválaszért! 75 kps

A kvercetin enyhíti az allergiás tüneteket, antihisztamin hatású, támogatja a légző- és emésztőrendszert valamint érrendszervédő hatású¹

5 300 Ft

A Kvercetin (quercetin) minden bizonnyal az egyik legizgalmasabb antioxidáns. Számos kutatás alátámasztja természetes antihisztamin mivoltát, mert szabályozza a hisztamin felszabadulását a bazofil- és hízósejtekből. Ezt a szabályozó mechanizmust használhatjuk ki különböző nem kívánt tünetek esetén, allergiában, asztmában, hisztamin-intoleranciás tünetekben.

A Kvercetin komplexben fellelhető fekete csalán kivonat és a bromelain enzim (ananász hatóanyaga) is hozzájárulnak a megfelelő hisztaminszint kialakításához. A fekete csalán kivonatot évszázadok óta alkalmazzák az allergiás tünetek enyhítésére. Antiszeptikus, gyulladáscsökkentő, és izoflavonoid tartalmánál fogva változókori tünetek mérséklésére is használják.

Milyen tünetek, állapotok esetén lehet segítségünkre a Kvercetin & Bromelain?

 • Általános sejtszintű gyulladás csökkentésben¹
 • Kiegyensúlyozott hisztaminszint kialakításában, hisztamin-intolerancia tüneteinek (például puffadás, csalánkiütés, ekcéma stb.) kiegészítő kezelésében¹
 • Allergia megelőzésében, a meglévő allergiás tünetek enyhítésében¹
 • Aktív fertőzések kiegészítő kezelésében, továbbá fertőzések utáni rehabilitációban, szövődmények kialakulásának csökkentésében¹
 • Szív- és idegrendszer védelmében¹
 • Csontritkulás megelőzésében, változókori tünetek mérséklésében¹

Allergiás tünetek enyhítése, hisztamin-intolerancia¹

 • A diamino-oxidáz (DAO) enzim feladata a hisztamin megfelelő lebontása. A hisztamin fontos szerepet tölt be szervezetünk dinamikus működésében, de ha csökken a DAO enzim aktivitása, akkor a magas hisztamin-koncentráció miatt különböző kellemetlen tüneteket észlelhetünk: csalánkiütés, ekcéma, megduzzadt száj, köhögés, orrfolyás, emésztési problémák, puffadás, gázosodás vagy hasfájás. Ezekben az esetekben segítségünkre lehet a kvercetin szabályozó funkciója.
 • A kvercetin gátolja a gyulladást előidéző citokinek, interleukinek, prosztaglandinok túlzott felszabadulását.
 • A kvercetin a ciklooxigenázt (COX) és lipoxigenázt (LOX), azaz gyulladást előidéző enzimeket gátolja. Az asztmában vagy ízületi problémákban alkalmazott gyulladáscsökkentő gyógyszerek egy része is hasonló elven működik.
 • A kvercetin kiegészítő kezelésként csökkenheti az asztmás rohamok előfordulását.
 • Állatkísérletekkel kimutatták, hogy a kvercetin csökkentette a földimogyoró által kiváltott anafilaxiás sokk előfordulását. Az állatok plazma hisztamin értékei a kvercetin hatására csökkentek.
 • A kvercetin támogatja a tüdő egészséges működését, antivirális, antiszeptikus hatású.
 • A kvercetin mellett más mikrotápanyagok pótlásával is támogatható a DAO enzim aktivitása. Többek között a cink, réz, mangán, magnézium ásványi anyagok, B-vitaminok (kolin, inozitol is), C-vitamin segítik a megfelelő termelődését.

A kvercetin egyéb egészségtámogató hatásai¹

 • A kvercetin egészségre gyakorolt pozitív előnyeit széleskörűen dokumentálják: védi a szív egészségét, anti-aging hatású, fokozza az állóképességét.
 • A bioflavonoidok, mint a kvercetin is bizonyítottan csökkenti a kardiovaszkuláris megbetegedések kockázatát.
 • Segíti a máj rehabilitációját a mértéktelen alkoholfogyasztásból eredő károsodásokkal szemben.
 • A csontsejtek, pontosabban az oszteoklasztok és oszteoblasztok dinamikus, de egyben egyensúlyi működése hozza létre az új csontszöveteket. A kvercetin az ösztrogén receptorokhoz társulva támogatja a változókori csontritkulás megelőzését.
 • A kvercetin és a fekete csalán kivonata segítséget nyújthat a különböző változókori tünetek enyhítésében, például hőhullámok esetén.
 • A neurodegeneratív megbetegedések egyik fő oka a fokozott glutamát-felszabadulás, amely az idegsejtek túlingerléséhez vezet, majd neuronpusztulás idéz elő. Ezt nevezzük excitotoxicitásnak. Kimutatták, hogy a kvercetin hat az idegsejtek nekrózisa ellen.
 • A táplálékokban, ivóvízben, és levegőben is megtalálható növényvédő szerek martalékai emelik a neurodegeneratív megbetegedések kockázatát. Kutatások bizonyították, hogy a növényi flavonoidok, mint a kvercetin csökkentik a növényvédő szerek káros hatásait az emberi szervezetben.

 • A neurodegeneratív megbetegedések egyik fő oka a fokozott glutamát-felszabadulás, amely az idegsejtek túlingerléséhez vezet, majd neuronpusztulást idéz elő. Ezt nevezzük excitotoxicitásnak. Kimutatták, hogy a kvercetin hat az idegsejtek nekrózisa ellen .
 • A táplálékokban, ivóvízben és levegőben is megtalálható növény védőszerek martalékai emelik a neurodegeneratív megbetegedések kockázatát. Kutatások bizonyították, hogy a növényi flavonoidok, mint a kvercetin csökkentik a növényvédőszerek káros hatásait az emberi szervezetben.
 • A kvercetin ígéretesnek tűnik a metabolikus szindróma számos összetevője elleni küzdelemben, beleértve a magas vérnyomást, az inzulinrezisztenciát és segíti a testsúlycsökkentést.
 • A kvercetin segítséget nyújthat vírusfertőzés megelőzésére és kezelésére (pl. herpeszvírus, felső légúti fertőzések, influenza)

További gyógynövény komponensek¹

 • Az ananászban található Bromelain enzim segít a szervezetnek lebontani és megemészteni a fehérjéket, így emésztést elősegítő hatású. A bromelain igen erős antioxidáns hatású, gyulladáscsökkentő, fogyasztása javasolt szénanáthában, köszvényben, ízületi gyulladásban. Gyulladásgátló hatása révén serkenti a szöveti regenerációt, így hatékony lehet zúzódás, ficam, rándulás esetén is.
 • A bromelain csökkentheti az orrnyálkahártya gyulladását, vagyis dekongesztánsként hatású. Megszünteti az orrdugulást.
 • A Fekete csalán kivonata antioxidáns és allergiaellenes tulajdonságú. A fekete csalánban található rozmarinsav hatékony allergiás asztmában, valószínűleg a citokinek, kemokinek és allergén-specifikus antitestek növekedésének enyhítése révén. Szezonális allergiás rhinoconjunctivitisben (orrüreg-kötőhártya gyulladás) szenvedő betegeken végzett klinikai kutatások alapján, a fekete csalán kivonat csökkentette az orrviszketést, szemkönnyezést, szemviszketést.
 • Asztma esetén javíthatja a tüdőfunkciót.

¹Az egészségre vonatkozó állításokkal kapcsolatban

A YiYa egy egészségmegőrzést támogató étrend-kiegészítő termék és nem gyógyszer. A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, kezelésére, megelőzésére. Fogyasztásuk nem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést, de kiegészítheti az orvos által javasolt terápiát. Az leírásban szereplő állítások a hatóanyagokra vonatkozó, szakirodalmi forrásokból vett idézetek, a hivatkozás megjelölésével. Az állítások nem a termékre vonatkoznak, kizárólag a fogyasztók általános, magas szintű ismeretterjesztését kívánják szolgálni az összetevőkkel kapcsolatban. Az információk nem értelmezhetők orvosi tanácsként személyes problémánkra, és nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére. Egészségi problémájával mindig forduljon szakemberhez: orvosához, gyógyszerészéhez!

Javasolt kiegészítő termékek: