YiYa Chlorella tabletta - sokoldalú mikroalga a legkorszerűbb bio gazdálkodásból! 170 kps

A chlorella egy természetes B12-vitamin forrás, segíti a nehézfémek kivezetését, a szervezet méregtelenítését, erősíti a természetes védekezőképességet¹

5 300 Ft

A Chlorella vulgaris egy sötétzöld színű mikroalga, melynek igen értékes tápanyagösszetétele teszi az egyik legjobb szuperélelmiszerré (superfood). Kiemelkedő mennyiségben tartalmaz bioaktív vegyületeket, úgymint fehérjéket (54-56 %), poliszacharidokat (10-15 %), lipideket (12-15 %), többszörösen telítetlen zsírsavakat, vitaminokat (B1, B2, B3, B6, B12, biotin, pantoténsav, folsav, K1), ásványi anyagokat (vas, szelén, jód, kalcium, cink, réz, mangán, króm, magnézium), karotinoidokat (0,7 %), klorofillt (3,5 %) és további fitopigmenteket (lutein, zeaxantin) [1].

Cégünknél azt valljuk, hogy teljes értékű, élelmiszerként funkcionáló étrend-kiegészítőkkel (Fekete bodza velő, Fekete ribizli velő, Homoktövis velő, Piros ribizli velő) is érdemes komplettálni mindennapjainkat. Ezért is tartottuk kiemelkedő fontosságúnak, hogy további zöld élelmiszerek, mint a Chlorella (Chlorella vulgaris) is megjelenjen "natúrélelmiszer" palettánkon. A világ vezető algakutató és -fejlesztő vállalata, a Parry Nutraceuticals állítja elő, mely garantáltan magas bioaktivitásnak örvend a megfelelő és kíméletes feldolgozásnak köszönhetően. A Chlorella remekül kombinálható, vagy felváltva alkalmazható Spirulina termékünkkel.

A Chlorella tabletta kiváló méregtelenítő, segíti a különböző toxikus anyagok (környezetből, élelmiszerből, kozmetikumokból származó toxinok, gyógyszermaradványok, festékanyagok, tisztítószerek stb.) és a nehézfémek távozását a szervezetből. A chlorella továbbá támogatja az immunrendszer egészséges működését, segít a kemoterápia és a sugárterápia káros hatásainak kivédésében. A kutatások azt mutatják, hogy a Chlorella növekedési faktornak (CGF) köszönhetően a chlorella lassíthatja az öregedési folyamatokat és segíti a bőr fiatalítását. Nagymértékben csökkenti az oxidatív stresszt, ugyanis növeli az A-vitamin, a C- vitamin és a glutation termelését.

Milyen tünetek, állapotok esetén lehet segítségünkre a Chlorella tabletta?

 • A szervezet méregtelenítésében, a toxikus, káros anyagok eltávolításában ¹. Javasolt kiegészítés: Kolin & Inozitol, Articsóka & Máriatövis
 • Nehézfémek (pl. higany, ólom, kadmium) kivezetésében¹. Javasolt kiegészítés: B-komplex, Brokkoli & Vízitorma, Articsóka & Máriatövis, Izotóniás italpor/kapszula
 • Az egészséges immunrendszer támogatásában¹. Javasolt kiegészítés: Astragalus & Echinacea, D3 & K2 komplex,Cink & Réz komplex
 • Az egészség megőrzésében, superfood élelmiszer¹. Kiegészíthető: Fekete bodza velő, Fekete ribizli velő, Homoktövis velő, Piros ribizli velő
 • Anti-aging hatás fokozásában, az öregedési folyamatok lassításában¹. Kiegészíthető: R-Alfa-Liponsav, Rezveratrol+, Nano Q10/ Q+ Ubiquinol/ Q10
 • A kemoterápia és sugárterápia káros hatásainak kivédésében¹. Ajánlott kiegészítő: Krill olaj, Kolin & Inozitol, Izotóniás italpor/kapszula
 • Rosszindulatú folyamatok kiegészítő kezelésében¹. Kiegészíthető: Krill olaj, NAC, Glutation

A Parry Nutraceuticals 30 éves tapasztalattal rendelkezik a mikroalgák termesztésében. Filozófiáját a fenntartható és biodinamikus gazdálkodás irányelveire építi. A termesztés nyílt tavakban történik, elszigetelve mindenféle ipari, mezőgazdasági és emberi tevékenységtől. A tavak ökoszisztémáját úgy alakítják ki, hogy az optimális algakoncentráció megmaradjon, és semmilyen idegen vagy vegyi anyag ne kerüljön a rendszerbe. A kedvező környezeti feltételek adottak: tiszta levegő és víz, megfelelő hőmérséklet, bőséges napsütés. A termesztési technikákat folyamatosan fejlesztik. A kész tabletták szigorú minőség ellenőrzésen esnek át. Szűrik őket különböző szennyeződésekre, méreganyagokra, úgymint nehézfémek/peszticidek/PAH (policiklusos aromás szénhidrogének)/algatoxinok.

A Chlorella csúcsfontosságú tápanyagai és előnyei¹

 • Aktív B12 vitamin

A chlorella a B12 vitamin természetes forrása. Termékünk B12 vitamintartalma kimagasló, 300 mcg/ 100g. A B12 vitamin fontos szerepet játszik az agy és az idegrendszer működése szempontjából, szerepet játszik a vérképzésben, a zsírsavak szintézisében és az energiatermelésben. B12 vitaminhiány miatt a vörösvérsejtek mennyisége kritikusan lecsökkenhet és vérszegénység léphet fel, mely hosszabb távon akár memóriavesztéshez, memória zavarhoz vezethet. A vegetáriánus étkezést követőknek kitűnő B12 forrás.

 • Magas klorofilltartalom

A klorofill egy növényi pigment, amely a növények leveleinek színét kölcsönzi. A fotoszintézis folyamán a fény elnyeléséért felelős, energiát biztosít a növényeknek.
A chlorella a jelentős klorofilltartalmának (3,5%) köszönhetően jó méregtelenítő tulajdonságokkal rendelkezik. Körülveszi a szervezetünkben lévő makacs toxinokat, mint például a nehézfémeket, megköti és finoman mozgósítja azokat, megakadályozva, hogy újból felszívódhassanak. A chlorella rendszeres fogyasztása ezáltal segíthet nehézfémek felhalmozódása esetén. Ígéretes májvédő aspektusokkal bír

 • Chlorella növekedési faktor (CGF), az öregedés lassítása¹

A CGF egy egyedülálló fehérje-poliszacharid-nukleinsav komplex, mely a chlorella sejtmagjában található. A mikroalgák közül csak a chlorellának van ilyen növekedési faktora, amely az intenzív fotoszintézis során termelődik és lehetővé teszi a chlorella gyors növekedését. Segítségével a sejtek körübelül 20 óránként kettéosztódnak.

A kísérletek az mutatják, hogy a CGF javítja sejtszinten az RNS/DNS funkciókat, amelyek a fehérjék, az enzimek és az energia termeléséért felelősek. Így segíti a szövetek helyreállítását és megvédi a sejteket egyes toxikus anyagoktól.

Az életkor előrehaladtával a sejtfolyamatok lelassulnak, a tápanyagellátás és a salakanyagok kiürítése romlik. Ez a szervezet savasságához vezet, amely számos krónikus és degeneratív betegség jó kiindulási alapja. Ekkor fontos lenne olyan tápanyagokhoz nyúlni, mint a chlorella, mely segít az RNS/DNS készletünket jó állapotban tartani. Megadva ezt a stabilitást szervezetünk hatékonyabban tudja felhasználni a tápanyagokat, megszabadulni a méreganyagoktól és megelőzni a betegségeket.

Nukleinsavakban (DNS, RNS) az egyik leggazdagabb tápanyag. A chlorella rendszeres szedése akár segíthet helyreállítani a sérült genetikai anyagot az emberi sejtekben, ezáltal védi az egészséget és lassítja az öregedési folyamatot.

A CGF-ben jelenlévő glutation képes nehézfémekhez, oldószerekhez és peszticidekhez kötődni, és azokat vizelettel vagy epével kiválasztódó formává alakítani. Erős antioxidáns is, amely segít a szervezetben lévő káros szabad gyökök elleni küzdelemben, és segít a méregtelenítésben.

 • Magas bioaktív hatóanyagtartalom, superfood

A chlorella egy nagyon komplex tápanyagforrás a szervezet számára. A benne található tápanyagok (fehérjék, aminosavak, poliszacharidok, nukleinsavak, lipidek, többszörösen telítetlen zsírsavak, vitaminok, nyomelemek, antioxidánsok) mennyisége, minősége és biológiai hasznosulása miatt a világ egyik legjobb szuper élelmiszere. A magas B12 vitamintartalma mellett érdemes megemlíteni a vas, folsav és magnézium tartalmát is.

¹Az egészségre vonatkozó állításokkal kapcsolatban

A YiYa egy egészségmegőrzést támogató étrend-kiegészítő termék és nem gyógyszer. A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, kezelésére, megelőzésére. Fogyasztásuk nem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést, de kiegészítheti az orvos által javasolt terápiát. Az leírásban szereplő állítások a hatóanyagokra vonatkozó, szakirodalmi forrásokból vett idézetek, a hivatkozás megjelölésével. Az állítások nem a termékre vonatkoznak, kizárólag a fogyasztók általános, magas szintű ismeretterjesztését kívánják szolgálni az összetevőkkel kapcsolatban. Az információk nem értelmezhetők orvosi tanácsként személyes problémánkra, és nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére. Egészségi problémájával mindig forduljon szakemberhez: orvosához, gyógyszerészéhez!

Javasolt kiegészítő termékek: