YiYa Spirulina alga tabletta – klorofillban és fikocianinban gazdag szupertáplálék! 180 kps

A spirulina támogatja a szervezet méregtelenítő folyamatait, hozzájárul az emésztő- és immunrendszer optimális működéséhez, az egészséges mikrobiom fenntartásához¹

4 500 Ft

A 21. század egyik komoly egészségügyi problémája, hogy a táplálkozásunk elsősorban kényeztető tevékenységgé, hobbivá avanzsált. Rengeteg kiirthatatlan berögződés, a felgyorsult mindennapok, a konyhában eltöltött idő radikális csökkenése mind hozzájárult ahhoz, hogy rendkívül kiszoruljanak a szerves, zöld színű táplálékok az étkezésükből. A zöldben pompázó élelmek mind kivételes egészségvédő tulajdonságaikról árulkodnak, legyen szó antioxidáns hatásaikról, emésztő- és immunrendszert támogató, vércukorszintet stabilizáló mechanizmusaikról.

Cégünknél azt valljuk, hogy teljes értékű, élelmiszerként funkcionáló étrend-kiegészítőkkel (Fekete bodza velő, Fekete ribizli velő, Homoktövis velő, Piros ribizli velő) is érdemes komplettálni mindennapjainkat. Ezért is tartottuk kiemelkedő fontosságúnak, hogy további zöld élelmiszerek, mint a Spirulina (Arthrospira platensis) is megjelenjen "natúré élelmiszer" palettánkon. A világ vezető algakutató és -fejlesztő vállalata, a Parry Nutraceuticals állítja elő, mely garantáltan magas bioaktivitásnak örvend a megfelelő és kíméletes feldolgozásnak köszönhetően. A Spirulina remekül kombinálható, vagy felváltva alkalmazható Chlorella termékünkkel.

A spirulina a kékeszöld mikroalgák egyik fajtája, amely édes és sós vízben is képes a fejlődésre. Már az aztékok is fogyasztották értékes fehérjeforrásként, manapság pedig világszerte alkalmazzák egészségmegőrzésre. Azért nevezhető egy "jolly joker" étrend-kiegészítőnek, mert széles spektrumban segíti a szervezet működését, és tömérdek kutatási eredmény támasztja alá hatásosságát - az általános méregtelenítéstől az idegrendszer védelméig. Fikocianin tartalmánál fogva pedig a rosszindulatú folyamatok prevenciójában is segítséget nyújthat.

Milyen tünetek, állapotok esetén lehet segítségünkre a Spirulina?

 • Általános méregtelenítési protokollokban¹ | További javasolt kiegészítések: Chlorella, Brokkoli & Vízitorma, NAC, R-Alfa-Liponsav
 • Allergiás tünetek enyhítésében¹ | További javasolt kiegészítések: Kvercetin & Bromelain
 • Általános aminosav, vitamin- és ásványianyag-pótlás esetén¹
 • Immunrendszer támogatásában, Candida kiegészítő kezelésében¹ | További javasolt kiegészítések: Cink & Réz nyomelem komplex, Saccharomyces Boulardii
 • Vastagbél kiürülésének elősegítésében, mikrobiom támogatásában¹ | További javasolt kiegészítések: Papaja & Bromelain, Articsóka & Máriatövis, L-GG probiotikum+
 • Vércukor- és inzulinszintek kiegyenlítésében, a testsúly harmonizálásában¹ | További javasolt kiegészítések: Kolin & Inozitol
 • Vérszegénység kiegészítő kezelésében¹ | További javasolt kiegészítések: Fekete ribizli velő, B-vitamin komplex
 • Nyirokrendszer támogatásában¹
 • Szöveti regeneráció, sebgyógyulás elősegítésében¹ | További javasolt kiegészítések: Cink & Réz nyomelem komplex, Szerrapeptáz enzim
 • Krónikus fáradtság, kimerültség esetén, kognitív funkciók támogatásában¹ | További javasolt kiegészítések: Citikolin, B-vitamin komplex, Rhodiola
 • Termékenység segítésében¹
 • Vegetáriánus, vegán étkezés komplettálásában¹ | További javasolt kiegészítések: Chlorella
 • Edzés utáni izomregeneráció, izommegtartás támogatásában¹ | További javasolt kiegészítések: L-Karnozin

A Parry Nutraceuticals 30 éves tapasztalattal rendelkezik a mikroalgák termesztésében. Filozófiáját a fenntartható és biodinamikus gazdálkodás irányelveire építi. A termesztés nyílt tavakban történik, elszigetelve mindenféle ipari, mezőgazdasági és emberi tevékenységtől. A tavak ökoszisztémáját úgy alakítják ki, hogy az optimális algakoncentráció megmaradjon, és semmilyen idegen vagy vegyi anyag ne kerüljön a rendszerbe. A kedvező környezeti feltételek adottak: tiszta levegő és víz, megfelelő hőmérséklet, bőséges napsütés. A termesztési technikákat folyamatosan fejlesztik. A kész tabletták szigorú minőség ellenőrzésen esnek át. Szűrik őket különböző szennyeződésekre, méreganyagokra, úgymint nehézfémek/peszticidek/PAH (policiklusos aromás szénhidrogének)/algatoxinok.

A spirulina egészségtámogató aspektusai¹

 • Több kutatási eredmény alátámasztotta, hogy a spirulina hatékony az allergiás tünetek enyhítésében, "természetes antihisztamin" hatásokkal rendelkezik. A spirulina köztudottan fokozza az antitestek, a fertőzések ellen küzdő fehérjék és más sejtek termelését, amelyek javítják az immunitást, és megakadályozzák a fertőzéseket és a krónikus betegségeket. Csökkenti az allergia okozta gyulladást.
 • Kimagasló fehérjetartalma mellett B1-, B2-, B3-vitaminokban, továbbá különböző ásványi anyagokban, magnéziumban, káliumban, mangánban, vasban bővelkedik. A vas tartalma 40-80 mg/100 g, és kiemelendő, hogy kelát formában van jelen, így jobb biológiai hozzáférhetőséget tesz lehetővé.
 • A spirulina hozzájárul az LDL-koleszterin- és trigliceridszint normalizálásához, miközben elősegíti a HDL-koleszterinszint optimalizálását, azaz tökéletes prevenciós eszköz a metabolikus szindrómát érintőleg. A spirulinában lévő antioxidánsok különösen hatékonyak lehetnek a lipidperoxidáció csökkentésében.
 • A spirulina szisztematikus fogyasztása jelentősen csökkentheti a magas vérnyomást, hiszen pozitívan befolyásolja a szervezet nitrogén-monoxid termelődését, az erek természetes ellazulását előidéző tulajdonsága révén.

Értékes fitovegyületeiről¹

 • Fikocianin

A fő hatóanyaga a fikocianin, mely egy természetes növényi festékmolekula és antioxidáns, amely a spirulina kékes színét kölcsönzi.
A fikocianin egy pigment-fehérje komplex, amely biológiailag együttműködik a klorofillal a fotoszintézisben, és növeli a klorofill oxigéntermelésének hatékonyságát. A fikocianin képes felvenni a harcot a szabad gyökök ellen, és blokkolja a gyulladást elősegítő molekulák termelődését. Termékünk fikocianin tartalma 14-20 %, ami igen jelentős. A fikocianin egészségügyi előnyei rendkívül szerteágazóak. Segíthet szabályozni és szintetizálni számos, az emberi anyagcseréhez szükséges enzimet, fontos szerepet játszik a rákos sejtek növekedésének gátlásában és az emberi sejtek regenerálódásának elősegítésében. Ugyanakkor a fikocianin szabályozhatja az emberi szervezet immunrendszerét, fokozhatja az immunrendszer működését (immunmodulátor), javíthatja a szervezet betegségekkel szembeni ellenálló képességét, csökkentheti az allergiás reakciókat. Ezért a fikocianin port találóan "food diamond"-nak is nevezik, az élelmiszerek gyémántjának.

 • Klorofill

A klorofill egy növényi pigment, amely a növények leveleinek színét kölcsönzi. A fotoszintézis folyamán a fény elnyeléséért felelős, energiát biztosít a növényeknek.
A Spirulina termékünk klorofilltartalma 1 %. Segíti a méregtelenítési folyamatokat, megköti a nehézfémeket és megakadályozza újbóli felszívódásukat. Ígéretes májvédő aspektusokkal bír.

¹Az egészségre vonatkozó állításokkal kapcsolatban

A YiYa egy egészségmegőrzést támogató étrend-kiegészítő termék és nem gyógyszer. A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, kezelésére, megelőzésére. Fogyasztásuk nem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést, de kiegészítheti az orvos által javasolt terápiát. Az leírásban szereplő állítások a hatóanyagokra vonatkozó, szakirodalmi forrásokból vett idézetek, a hivatkozás megjelölésével. Az állítások nem a termékre vonatkoznak, kizárólag a fogyasztók általános, magas szintű ismeretterjesztését kívánják szolgálni az összetevőkkel kapcsolatban. Az információk nem értelmezhetők orvosi tanácsként személyes problémánkra, és nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére. Egészségi problémájával mindig forduljon szakemberhez: orvosához, gyógyszerészéhez!

Javasolt kiegészítő termékek: