YiYa Fekete ribizli velő - C-vitaminban és antocianin színanyagokban gazdag szupergyümölcs! (10-16 adag, 500 ml)

A fekete ribizli kvercetin flavonoidban és C-vitaminban bővelkedik, vese- és húgyhólyag támogató, vércukorszintet és emésztést javító hatású.


3 000 Ft

A fekete ribizli kimagasló szerepet tölt be a gyógynövények között. Egyedülállósága abban is megmutatkozik, hogy szinte minden részét felhasználja a természetgyógyászat (termés, mag, levél, rügy), a 17. századtól pedig az orvosi gyakorlatban is alkalmazták. Hozzájárul a szív- és érrendszer védelméhez, fokozza az emésztőenzimek kiválasztását, kiegyenlíti a máj és hasnyálmirigy működését.

Az enyhén savanyú íz remekül hat a nyálmirigyekre, az előemésztési folyamatokra, ezáltal a gyomorsav minőségére is. Továbbá segíti a máj epetermelődését, a hasnyálmirigy enzim előállítását. A természetgyógyászat többek között az érrendszerre, a kapilláris erek rugalmasságának megtartására, a vírusok elleni védekezésre és a húgyutak egészségére gyakorolt jótékony hatásait emeli ki. Magas antioxidáns-tartalma miatt potenciális védelmet nyújtó táplálék a szabad gyökök ellen.
Ahogy már Hippokrátész is bölcsen megfogalmazta: "Gyógyszered legyen az ételed, s ételed legyen a gyógyszered". Ezért se maradhatott ki a bogyós velő repertoárunkból a fekete ribizli.

A fekete ribizli bogyó a lehető legtermészetközelibb formájában, velőként érhető el termékkínálatunkban, így a mindennapok teljes értékű táplálékává válhat. A savanyú ízvilág enyhébb oldalát képviseli, kifejezetten kellemes jegyekkel bír. Kiváló kiegészítése lehet a homoktövis, kék áfonya, bodza, piros ribizli velőinknek, akár felváltva, új impulzusként alkalmazva. Tökéletes 4 évszakos táplálék, flavonoidokban és C-vitaminban gazdag, frissítő szuper élelmiszerként szolgál szervezetünknek. A fekete ribizli préslevet rövid ideig enyhén hőkezeltük (55 Celsius fokon) a szavatosság megőrzése érdekében. Felbontás után hűtőben tároljuk, és maximum 4 hét alatt fogyasszuk el!

Milyen tünetek, állapotok esetén lehet segítségünkre a Fekete ribizli velő?

  • Vese- és húgyhólyag támogatásában, felfázás megelőzésében vagy kiegészítő kezelésében¹
  • További kiegészítő lehetőséget nyújt a D-Mannóz, Flora FEM élőflóra és Cink & Réz nyomelem komplex termékünk.

  • Magas húgysavszint, köszvény kiegészítő kezelésében¹
  • További kiegészítő lehetőséget nyújt a Kvercetin & Bromelain termékünk.

  • Immunrendszer támogatásában, legyengült szervezet roborálásában, rosszindulatú folyamatok prevenciójában¹
  • További kiegészítő lehetőséget nyújt a Glutation és Astragalus & Echinacea termékünk.

  • Megfázásos tünetek enyhítésében, nátha, orrfolyás, torokfájás esetén¹
  • Vércukorszint stabilizációjában, inzulinrezisztencia kiegészítő kezelésében¹
  • További kiegészítő lehetőséget nyújt a R-Alfa-Liponsav és Kolin & Inozitol termékünk.

  • Máj és hasnyálmirigy egészségének védelmében¹
  • További kiegészítő lehetőséget nyújt a Articsóka & Máriatövis és Papaja enzim & Bromelain termékünk.

  • Szív- és érrendszer védelmében, vérnyomás szabályozásában¹
  • Perifériás keringés támogatásában, visszérproblémák esetén¹
  • További kiegészítő lehetőséget nyújt a Rezveratrol+ termékünk.

Fogyasztási javaslatok:

  • étkezések előtti/utáni, emésztést elősegítő aperitifként, tisztán fogyasztva,
  • bizonyos mennyiségű vízben hígítva (akár lehet az a napi folyadékunk),
  • smoothie-k, turmixok összetevőjeként,
  • kásák, tejberizs friss feltétjeként, joghurtba keverve stb.

A fekete ribizli antioxidáns profiljáról, színanyagairól¹

  • A fekete ribizli mélylila színárnyalata a magas antocianin-tartalmáról árulkodik. Az antociáninok erős antioxidánsok, a mai napig több mint 635 különböző fajtáját azonosították. A növényekben található kék, lila vagy vörös flavonoid pigmentekként aposztrofálhatjuk őket. Színük az adott pH-tól függően változik.
  • A növényi pigmentek egészségvédő hatásai széles spektrumban mozognak. Az antocianinok támogatják a szív- és érrendszer optimális működését, jótékony hatást fejtenek ki a szénhidrád-anyagcserére, a vércukor- és inzulinszintekre. Mivel antioxidánsként működnek, semlegesítik a káros szabad gyököket, hogy megakadályozzák a sejtkárosodást, ezáltal a krónikus betegségek prevenciójában is nagy szerepet vállalnak. A belek egészségét is támogatják (mikrobiom), hozzájárulnak a krónikus betegségekkel kapcsolatos gyulladásos markerek csökkentéséhez, és a hormonális egyensúlyt is pozitívan befolyásolják. A fekete ribizli sokféle antioxidáns tartalmaz, tanulmányok szerint akár 15 féle antociánt is fellelhetünk benne.
  • A fekete ribizli antimikrobiális tulajdonságokkal is rendelkezik, amelyek segíthetnek megvédeni a káros baktériumok és vírusok (pl. influenza, adenovírus) ellen. A fekete ribizli termése kvercetinben is bővelkedik. A kvercetin számos gyulladásos egészségügyi probléma kezelésénél hasznunkra válhat: ideértve a szív- és érbetegségeket, az allergiákat, a fertőzéseket, a krónikus fáradtságot és az autoimmun rendellenességekkel kapcsolatos tüneteket (pl. az ízületi vagy bélgyulladások).

Az egészségre vonatkozó állításokkal kapcsolatban

A YiYa egy egészségmegőrzést támogató étrend-kiegészítő termék és nem gyógyszer. A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, kezelésére, megelőzésére. Fogyasztásuk nem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést, de kiegészítheti az orvos által javasolt terápiát. Az leírásban szereplő állítások a hatóanyagokra vonatkozó, szakirodalmi forrásokból vett idézetek, a hivatkozás megjelölésével. Az állítások nem a termékre vonatkoznak, kizárólag a fogyasztók általános, magas szintű ismeretterjesztését kívánják szolgálni az összetevőkkel kapcsolatban. Az információk nem értelmezhetők orvosi tanácsként személyes problémánkra, és nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére. Egészségi problémájával mindig forduljon szakemberhez: orvosához, gyógyszerészéhez!

Javasolt kiegészítő termékek: