YiYa Retinal + Tokotrienol bőrfiatalító arckrém – ráncellenes, öregedést lassító természetes összetevőkkel! 100% natúrkrém! (50ml-37 adag)

Az A-vitamin (retinal) és E-vitamin Tokotrienolok ellensúlyozzák a bőröregedés folyamatait, védik a bőrt a káros külső hatásoktól, fokozzák a kollagén szintézisét¹

6 300 Ft

Anti-age krémünk fejlesztésénél fontos volt számunkra, hogy a bőrbe könnyen, tartósan beépülő, természetes, bioaktív hatóanyagokat kombináljuk, melyek egymás hatását is erősítik. Két kiemelkedő hatású összetevő: a Retinal (A-vitamin) és a Tokotrienol (E-vitamin) bőröregedés elleni hatékonyságát számtalan klinikai vizsgálat igazolja. Fontos szerepük van a sejtmegújító folyamatok aktiválásában, elősegítik a bőr természetes védelmi rendszerének helyreállítását, a kollagén- és elasztinszintézis növelése révén csökkentik a ráncokat, a finom vonalakat, segítik a bőr rugalmasságának és fiatalságának megőrzését. A bőrfiatalító hatás támogatására további hatóanyagokkal egészítettük ki krémünket: acmella, Q10, allantoin.

A retinal a tiszta A vitaminnak, a retinolnak a metabolitja. A bőrben a retinolnak 2 lépésben, míg a retinalnak 1 lépésben kell átalakulni a biológialig aktív hatóanyaggá, a retinsavvá (retinolsav). A retinal közvetlenül a retinsav előanyaga. A retinalra a bőr nagyon jól reagál, helyileg alkalmazva könnyen beépül a bőr mélyebb rétegeibe, segítve a barrier funkciót és a kollagénszintézist. Keratolitikus (hámlasztó) hatása révén megújítja, átalakítja a bőrt, fenntartja a hidratáltságát. A pattanások, a hajszáleres (rosacea) bőr kezelésében, a pigmentfoltok halványításában eredményesen alkalmazható.

A vörös pálmaolajból kinyert tokotrienol a leghatékonyabb és legsokoldalúbb antioxidáns E-vitamin molekula. Kiemelkedő biológiai aktivitását molekulaszerkezetének köszönheti. A kettős kötések jelenléte az oldalsó zsírszerű láncban lehetővé teszi, hogy könnyedén áthaladjon a sejt-membrán kettős rétegén és beépülve a sejtmembránba folyamatos antioxidáns és gyulladáscsökkentő védelmet biztosítson. Egy erőteljes bőrregeneráció érhető el használatával, szemmel láthatóan feltöltődik a bőr felülete azáltal, hogy serkenti a fibroblasztok működését, regenerálja a bőrszerkezetet, csökkenti a hiperpigmentációt.

Krémünk további előnyös hatásai: a pigmentfoltok (öregségi foltok) halványítása, világosabb, egyenletesebb bőrfelszín elérése, a hajszáleres arcbőr pirosságának csökkentése (rosacea), a pattanások eredményes kezelése.

Krémünket az esti bőrápolási rutinba érdemes beépíteni, nappali használatra pedig a Yiya Astaxantin + Ceramide nyugtató és regeneráló arckrémet ajánljuk. Figyelem! A retinalt fokozatosan érdemes beépíteni az esti bőrápolási rutinba. Kezdetben hetente 1-2 alkalommal alkalmazza a krémet, utána lehet sűríteni használatát. Bőrproblémákkal, például ekcémával, rozaceával, pszoriázissal küzdők óvatosan alkalmazzák. A retinalnak fényérzékenyítő hatása lehet. Ha a retinalra érzékenyen reagál a bőrünk (kipirosodik, égő érzést tapasztalunk), akkor vegyük vissza a krém használatának gyakoriságát, valamint segítsük a bőrünk regenerációját. Fokozottan érdemes ügyelni a fényvédelemre. Nyáron, tűző napon érdemes fényvédő krémmel kombinálni használatát vagy szüneteltetni, amíg csökken a fényintenzitás. Mindenképpen az esti használatot javasoljuk.

Milyen esetekben alkalmazhatjuk a Anti-aging Retinal + Tokotrienol éjszakai krémet?

 • A bőröregedés lassítására, anti-aging hatású, a ráncok és a finom vonalak csökkentésére¹
 • Sejtmegújító folyamatok segítésére, egyenletes, sima bőrfelszín visszanyerésére¹
 • Kollagénszintézis fokozására, rugalmasságát vesztett bőrregenerációjához.¹ Ilyen esetekben hangsúlyozottan ajánljuk a belső támogatást is: Astaxanthin, 8-E-vitamin komplex, Cink & Réz nyomelem komplex, Rezveratrol+, Kollagén I.+II. komplex
 • Kipirosodott, hajszáleres bőr ápolására, rosacea kiegészítő kezelésében¹
 • Pattanások kiegészítő kezelésében¹. Javasolt kiegészítés: Cink & Réz nyomelem komplex, B-vitamin komplex, Kolin & Inozitol
 • Pigmentfoltok, öregségi foltokhalványításában¹. Érdemes kiegészíteni 8-E-vitamin komplex, Articsóka & Máriatövis, Kolin & Inozitol készítményekkel.
 • UV és a szabad gyökök elleni védekezésben¹

A fiatalos, szép bőr belső támogatásának segítésére ajánlott készítmények: Astaxanthin, 8-E-vitamin komplex, Cink & Réz nyomelem komplex, Rezveratrol, Kollagén I+II.

Tokotrienolok: a fiatal bőr titka¹

Az E vitaminok családjába tartozó tokotrienolok erős antioxidáns hatással rendelkező molekulák. Molekula szerkezetűk egyedülálló. A kettős kötések hatására ugyanis sokkal szabadabban és hatékonyabban mozognak a sejtmembránon belül, valamint a tokoferolokhoz képest 40-60-szoros antioxidáns képességgel rendelkeznek. A tokotrienolok könnyedén beépülnek a bőr mélyebb rétegeibe. Intenzíven, látványosan strukturálják a bőrt. Az alábbi képen egy dél-afrikai nő bőrén figyelhető meg a tokotrienolok külső és belső használatának eredménye 2 hónap után:

A képen látható hölgy 8-10 éven keresztül próbált megszabadulni a pigmentfoltoktól. A bőrét a napsugárzástól nem védte. Próbált többféle arckrémet, kezelést, de egyik sem hozott hosszútávú eredményt. Szenvedélyesen szeret futni. Szereti az aktív életet (túrázás, kirándulás) és az egészséges életmód híve. Szakaszos böjtöléseket tart, követi a keto étrendet. A fenti képen látható eredmény még a hölgyet is meglepte, nem számított ekkora javulásra mindössze 2 hónap után. A tokotrienolokat kombinálva alkalmazta, belsőleg kapszula formájában és külsőleg éjszakai krém formájában. Valamint figyelt arra, ha napon tartózkodik, kalapot viseljen. Az alkalmazott krém tokotrienol tartalma 2%, amely jelentősen csökkentette a bőr hiperpigmentációját és egy fiatalosabb, egyenletesebb, világosabb bőrfelszínt eredményezett.

Klinikailag bizonyított bőrvédő hatásai:

Több kutatás alátámasztja a tokotrienolok bőrre gyakorolt kedvező hatásait. Védelmet nyújt az oxidatív stressz és azok káros hatásaival szemben. A lenti diagrammokon jól látható, hogy 1% tokotrienol-tartalommal is szép eredményeket lehet elérni a kollagénszintézis fokozásában és az UV sugárzás okozta gyulladásos markerek csökkentésében.

 • A tokotrienolok csökkentik az UV sugárzás okozta bőrvörösséget. Egy tanulmányban 26%-al csökkentette a bőrvörösséget az 1% tokotrienol-tartalmú formulával kezeltekben.
 • A kollagénszintézist akár 50%-al megnövelheti. Fokozza a kollagén gének (COL I és COL III) ex presszióját.
 • Védi a bőrt az UV sugárzástól és azok káros hatásaitól. Az oxidatív stressz és gyulladásos markereket csökkenti . Pl. a protein-carbonyl szintet 58 %-al csökkentheti, az IL-8-at 72%-al, a COX-2-t 47%-al.
 • A tokotrienolok gátolják a tirozináz enzimet, ezáltal csökkentve a termelődő melanin mennyiségét . Valamint elősegítik a melanin lebomlását. Egy világosabb, egyenletesebb felszínű bőrt eredményez. 9 napos kezelés után 55%-al csökkentette a melaninkoncentrációt a bőrsejtekben.
 • Védelmet nyújt a környezeti szennyeződések indukálta oxidatív stressz ellen, így helyreállítja a bőr egészséges védelmi funkcióját.
 • 12 hetes belsőleges alkalmazás során a tokotrienolok akkumulálódnak a bőrben. Ajánlott készítmény: 8-E-vitamin komplex

Retinal, az anti-aging nagyágyú¹

A retinal a retinsav közvetlen előanyaga. A kutatások rámutatnak, hogy a retinol, a retinal és a retinsav hatékonysága a ráncok és pigmentfoltok csökkentésében hasonló mértékű, azonban a retinalt a bőr jobban tolerálja. Egy hosszú távú klinikai vizsgálatban kimutatták, hogy a retinal alkalmazása során a bőrirritáció, viszketés, égő érzés kevésbé kifejezett, mint a retinol és a retinsav esetén. Krémünkben található retinal természetes eredetű, biofermentációs eljárással készül.

A retinal segíti a bőr természetes átalakulási és megújulási folyamatait. Kialakítva ezzel egy erős és egészséges bőrfelszíni védőréteget. Segít fenntartani a bőr hidratáltságát és egyenletesebb bőrfelszínt alakít ki. Felveszi a harcot a pigmentfoltok ellen.

 • Eredményesen alkalmazható pattanások (akne) kezelésére. A retinoidok pattanásellenes hatása annak köszönhető, hogy csökkentik a keratinociták (a bőr felső hámrétegében található sejtek) proliferációját (növekedését), ezzel segítve a hámlás folyamatát és segítik az eltömődött pórusok tisztulását.
 • Bizonyítottan lassítja a bőr öregedését, csökkenti a ráncokat és a finom vonalakat, fokozza a bőr rugalmasságát, a sejtek megújulását, miközben fokozza a kollagénszintézist.
 • Védelmet nyújt a szabad gyökök ellen, csökkenti az oxdatív stresszt.
 • Klinikai vizsgálat bizonyítja, hogy a retinal az érfalak endothelialis sejtjeiben található növekedési faktor expresszióját (VEGF) csökkenti. A VEGF előidézi a bőrben található hajszálerek folyamatos értágulatát. A kollagénrostokat pusztító kollagenáz enzim működését is beindítja, ezáltal a támaszukat vesztett vérerek törékennyé válnak. Ez a vizsgálat a retinal hatékonyságát mutatja rosacea kezelésében.

Harc a bőröregedés ellen¹

A bőröregedés egyik fő okának az oxidatív stresszt tartják, mely gyulladásos folyamatokat indít el. Számos tényező szerepet játszhat kialakulásában, külsőleg pl. az UV sugárzás, belsőleg pedig reaktív oxigénfajták (ROS) halmozódhatnak fel, mint pl. hidrogén-peroxid. Az öregedés megváltoztatja a bőr hidratáltságát, a faggyútermelést és a bőr alatti zsírréteg is idővel kimerül. Ennek az eredménye száraz, kevésbé rugalmas, pigmentáltabb és ráncos bőr.

Hogyan tudunk védekezni? A megoldás az antioxidánsok. Az antioxidánsoknak, mint a retinal, tokotrienol, Q10 koenzim, nagyon fontos szerepük van az oxidatív stressz és a gyulladásos markerek csökkentésében. Védik a bőrfelszínt az UV sugárzástól, a kék fénytől és egyéb környezeti hatásoktól (füst, por, stressz). Segítik a sérült bőrfelszín helyreállítását. Fokozzák a kollagénszintézist, mely nagyon fontos az anti-aging hatás szempontjából. Továbbá csökkentik a melaninszintézist, mely a pigmentfoltok (öregségi foltok) halványodását eredményezi.

További gyógynövény-komponensek¹

 • Az acmella egy természetes eredetű, öregedésgátló hatóanyag, a ráncok és a megereszkedett arcbőr ellen. A bőr tartószövetében található fibroblasztok és fehérjerostok (kollagén, elasztin) által kialakított fehérjehálózatot újraépíti, ezáltal feszesebb, tónusosabb bőrt eredményez.
 • Az allantoin a fekete nadálytő egyik fő hatóanyaga. Értékes bőrápoló tulajdonságokkal rendelkezik. Hidratálja, nyugtatja a bőrt, segíti a sérült bőrfelszín gyógyulását, keratolitikus (hámlasztó), segíti az egyenletesebb bőrfelszín elérését, felveszi a harcot a transzepidermális vízveszteség (TEWL) ellen.
 • A folyékony aranyként ismert tömjén, már régóta ismert bőrnyugtató, bőrregeneráló és gyulladáscsökkentő hatásairól. Csökkenti a bőrhibák megjelenését, megfiatalítja és hidratálja a bőrt.
 • Az Q10 koenzim egy igen jelentős antioxidáns, elősegíti a bőr szerkezetének regenerációját, megakadályozza a kollagén és az elasztin lebomlását. Szerepet játszik a bőr nedvességtartalmának megőrzésében.
 • További hidratálást segítő összetevők: a nátrium PCA és a betain. Segítik a bőr vízfelvevő képességét. Friss, üde, hidratált bőrt kölcsönöznek.

Javasolt kiegészítő termékek: