YiYa Zöld kávé komplex - az egészséges vércukorszintért és testsúlyért¹ 60 kps

A zöld kávé véd az étkezés utáni vércukorszint ugrások ellen, támogatja az ideális szénhidrát anyagcserét¹

doboz (60 db kapszula)

4 300 Ft

Az optimális szénhidrát anyagcsere fenntartása minden ember egészsége szempontjából kulcsfontosságú. Ugyanis a megnövekedett vércukor-, és inzulinszint növeli az egész szervezet gyulladásszintjét, amely hosszú távon krónikus betegségek kialakulásának kockázatát jelentősen megnöveli. A folyamatosan magas vércukorszint növeli a cukor-, szív-, érrendszeri, és idegi betegségek előfordulásának esélyét, valamint jelentősen hozzájárul az elhízás kialakulásához.

A zöld kávé a pörköléstől megkímélt nyers kávébab. Legfontosabb hatóanyaga a klorogénsav, amelynek jótékony hatása a lecsökkent vércukorszint, megnövekedett inzulin-érzékenység, és mind a tárolt zsír, mind a tárolt szénhidrát csökkenésének mértéke. Kutatások kimutatták, hogy alapvetően gátolja a szervezetben a szénhidrátok (pl. cukrok) felszívódását, a glukóz szintézist és kibocsátást. Csökkenti az étkezést követő vércukorszintugrást, ezáltal az inzulin termelődését, ami a zsírlerakódás ellen hat.

A készítmény napjaink legkorszerűbb, egészséges vércukorszintet támogató gyógynövényeit tartalmazza. A termék kimagaslóan magas, 60%-os klorogénsav tartalmú zöld kávé kivonatot tartalmaz. A gymnema sylvestre, fahéj és keserű dinnye a zöld kávé hatását tovább fokozzák, ezáltal sokkal hatékonyabb élettani hatás érhető el, mint a hagyományos, kizárólag csak zöld kávé kivonatot tartalmazó készítmények esetében.

A zöld kávé támogatja az egészséges vércukorszintet¹

 • A zöld kávéban található klorogénsav a kutatások szerint lassítja a szénhidrátok (pl. cukrok) lebontását és felszívódását a béltraktusból.
 • A zöld kávé és a gymnema csökkenti a szénhidrátfogyasztást követő hiperglikémiás kiugrást (túlzott vércukorszint).
 • A klorogénsav és keserű dinnye gátolja a glukóz-6-foszfatáz glukóz-szabályozó enzimet.
 • A glükóz-6-foszfatáz enzim blokkolása gátolja a glikogén felszabadulását a májból és a glükóz képződését a nem szénhidrát forrásokból (pl. aminosavakból). Ezáltal akadályozza a felesleges glükóz a véráramba jutását.

Az ideális testsúly eléréséért¹

 • A magas inzulinszint a szervezetet a vérben keringő cukrok zsírként való elraktározására ösztönzi, ezáltal elhízáshoz vezet. A kontrollált inzulinszint jótékony hatással van az egészséges, normális testsúly fenntartására.
 • A zöld kávé elősegíti a zsírok lebontását, és csökkenti a testzsír lerakódását.
 • A hatóanyagok javítják az inzulin-érzékenységet, ezáltal kevesebb inzulin termelése szükséges adott mennyiségű szénhidrát feldolgozására .

Az egészséges vérnyomásért, az érrendszer védelme¹

 • Vizsgálatok szerint napi rendszeres zöld kávé klorogénsav bevitel hozzájárul az egészséges vérnyomásszint fenntartásához.
 • A zöld kávé jótékonyan támogatja a szívet és érrendszert a klorogénsav érfalakra gyakorolt hatásának köszönhetően.
 • A kávé csökkenti a gyulladást, támogatja a HDL (jó) koleszterinszintet és csökkentheti a koronáriák meszesedését.
 • A klorogénsav számos rosszindulatú folyamat elleni védekezésben is szerepet játszik. Vizsgálatok szerint csökkentheti a prosztata, mell, vastagbél rosszindulatú elváltozásainak kockázatát.

Gymnema a "cukorgyilkos" gyógynövény¹

 • A gymnema sylvestre növényben található vegyület a gimneminsav, amely a zsírok és szénhidrátok felszívódását képes jelentősen csökkenteni.
 • Cukorbetegség és fogyókúrák kiegészítéseként is kitűnően használható.
 • Csökkenti a szénhidrát utáni vágyat és a cukrok iránti éhségérzetet, úgy is hívják, hogy a "cukorgyilkos" gyógynövény.
 • Cukorbetegeken végzett vizsgálatok kimutatták, hogy a gymnema alkalmazása jelentősen növeli az inzulin-érzékenységet.

Fahéj vércukorszint, koleszterinszint védő hatása¹

 • A fahéjat évezredek óta használják a hagyományos indiai orvoslásban. Vízoldékony hatóanyagai (A-típusú polifenolok) képesek az inzulin hatását utánozni, és együttműködnek a hasnyálmirigy vércukor csökkentő tulajdonságú hormonjaival.
 • A hatóanyagok védik a szervezetet a magas vércukorszint hosszú távú káros hatásaitól: az erek, az idegek, a szem, a vesék és más szervek károsodásától.
 • A fahéj jótékonyan befolyásolja a potenciálisan veszélyt jelentő LDL ("rossz") koleszterinszintet.
 • Egy 2003-as vizsgálatban II-es típusú cukorbetegek esetén a fahéj használata 29% csökkenést eredményezett a vércukorszintben, 30% csökkenést a triglicerid és 26% csökkenést a koleszterinszintben.

¹Az egészségre vonatkozó állításokkal kapcsolatban

A YiYa egy egészségmegőrzést támogató étrend-kiegészítő termék és nem gyógyszer. A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, kezelésére, megelőzésére. Fogyasztásuk nem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést, de kiegészítheti az orvos által javasolt terápiát. Az leírásban szereplő állítások a hatóanyagokra vonatkozó, szakirodalmi forrásokból vett idézetek, a hivatkozás megjelölésével. Az állítások nem a termékre vonatkoznak, kizárólag a fogyasztók általános, magas szintű ismeretterjesztését kívánják szolgálni az összetevőkkel kapcsolatban. Az információk nem értelmezhetők orvosi tanácsként személyes problémánkra, és nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére. Egészségi problémájával mindig forduljon szakemberhez: orvosához, gyógyszerészéhez!