Esthajnal teakeverék – nyugtató-keverék a pihentető alvásért és az éjszakai regeneráció elősegítéséért! 30gr 30 adag

Az Esthajnal teakeverék alkotói idegrendszert csitító hatásúak, hozzájárulnak a felborult cirkadián ritmus helyreállításához.¹

3 500 Ft

Az Esthajnal teakeverék összetétele az este megszelídítésén alapszik, hogy a ma embere aktív szellemi napjai után képes legyen átadni magát a pihenésnek. A 9 komponensű teakeverékben a hársfavirág, a gyöngédség szimbólumaként megágyaz a komlóvirág, a szemvidítófű idegrendszert csitító hatásának. Az Esthajnal alkotói hozzájárulnak a felborult cirkadián ritmus helyreállításához.

Félelem az éjszakától. Vajon felébredek-e, vissza tudok-e aludni, vagy hánykolódni fogok az ágyban? Sajnos sokan teszik fel ezeket a kérdéseket az estefelé közeledve. Rengetegen választják a szintetikus megoldást kétségbeesésükben, hiszen ijesztő virrasztani, és várni tétlenül a napfelkeltét.

Az alvás a sejtszintű regeneráció alapfeltétele, magát az újjászületést szimbolizálja.

Egyértelmű, hogy a jelenünket meghatározó alvási nehézségek nemcsak fizikai, hanem lelki túlfeszítettségünkből is erednek. A pihenésmentes éjszakák pedig valójában terhelt nappalaink lenyomatai: az elcsúszott cirkadián ritmus, a mesterséges kék fény használat, a mellékvesék fokozott munkája, a mindennapos készenléti állapot, a benyomásokban való tobzódás, a nehezen lecsituló szellem, a félelmek előretörése.

A Héjakút teákat szakmai koordinátorunk, Farkas Zsuzsanna természetgyógyász alkotta meg kedvenc gyógynövényeiből válogatva. A teák a holisztikus gyógyászat elvei alapján épülnek fel, amelyeket a tényleges tapasztalati tudás, az évek alatt tökéletesített receptúrák és a számtalan pozitív vásárlói visszajelzés tesz kiemelkedővé és egyedülállóvá.

 • Aktív összetevők részletes leírása¹

Milyen esetekben alkalmazhatjuk a Esthajnal teakeveréket?

 • Gyakori éjszakai felébredések, elalvási nehézségek, nyugtalanság (forgolódás-hánykolódás) eseteiben¹ | Kiegészítő lehetőségek: Magnézium-biszglicinát / Magnézium-malát / Magnézium-taurát, Izotóniás italpor / kapszula, Kolin & Inozitol, B-vitamin komplex, Krill olaj Omega-3 komplex
 • Belső nyugtalanság, stressz állapotaiban¹ | Ilyen esetekben a nappali időszakban érdemes a Golgotavirág & Ashwagandha termékünket alkalmazni, míg este a teakeveréket.

A TEAKEVERÉK ALKOTÓIRÓL¹

Hársfavirág (Tiliae flos)

 • Virága farnezolt, heszperidin flavonoidot, szaponinokat, nyálkát tartalmaz.
 • Elsődlegesen náthaellenes hatásáról ismeretes, de kiváló szív- és idegnyugtató attribútumokkal is bír. Érdekesség, hogy a hársméz is farnezolban gazdag, ezért szintén csitítja a nyugtalan elmét. Az Esthajnal teakeverék ízesítésére is alkalmazhatjuk, hiszen így még inkább erősíthetjük a szinergikus hatásokat.

Komlóvirág (Humulilupuli flos)

 • A komlóvirág a nyomasztó gondolatok feloldója. a túlérzékeny idegrendszer támogatója, a pihentető alvás elősegítője. Enyhíti a belső nyugtalanságból, frusztrációból származó szívpanaszokat.

Citromfűlevél (Melissae folium)

 • A citromfű bővelkedik flavonoidokban, glikozidokban, nyálkában, illóanyagban (citronellol, citrol, geraniol stb).
 • Egyedülálló fitotranquilláns a gyógynövények között, azaz enyhíti az idegrendszer izgalmát mellékhatások nélkül. Az elengedés növényének tartják. Bármilyen stressz-alapú tünetet csitít, legyen szó idegesség miatt jelentkező gyomorfájdalomról vagy fejfájásról.
 • A mindennapokban az alvás elősegítőjeként terjedt el, de kiváló antivirális hatással is bír (pl. szemölcsök), fokozza az agyi vérellátást.

Szemvidítófű (Euphrasiae herba)

 • A szemre gyakorolt jótékony hatásain túl a lecsendesedés szere, csökkenti az önemésztő gondolatok túlsúlyát.

Szurokfű (Origani herba)

 • A szurokfű közismert antiszeptikus hatásairól timol- és karvakoltartalma miatt. Kiváló segítség az esti rituálék során, hiszen ellazítja a feszült elmét.

Szagosmüge (Asperulae herba)

 • A manapság méltatlanul mellőzött, kellemes ízvilágú szagosmüge a régi álmatlanság elleni teakeverékek kiemelkedő alkotója volt.

CBD-tartalmú kender (Cannabis sativa Finola herba)

 • A CBD mélyebb megismerésével rehabilitálódott a kenderről alkotott általános vélemény, továbbá a gyulladáscsökkentő, antioxidáns, emésztést segítő aspektusai is figyelmet kaptak.
 • A Finola kender semmilyen függőséget nem okoz, biztonsággal alkalmazható. Enyhíti a belső feszültséget, hozzájárul az esti lecsendesedéshez.

Búzavirág (Cyani flos))

 • A búzavirágot máj- és szemproblémákban, vértisztító teakeverékekben is használták. Manapság már teljesen elfeledett szívnyugtató hatása.

Napi adag: 1 bögre lehetőség szerint naplementekor, vagy az esti órákban elfogyasztva. Mellékvese-fáradtság esetén javasoljuk a Szárcsagyökér vagy Föld teakeverék kúraszerű alkalmazását.

Elkészítési javaslat: 1 teáskanálnyi teakeveréket 3 dl vízzel leforrázunk, majd 10 perc áztatási idő után leszűrhetjük. Ízesíthetjük friss citromlével, mézzel. Lehetőség szerint kerüljük a fémeszközök használatát.

12 pontban a pihentető alvásért

1. Aludj sötétben: kapcsold ki az összes elektromos kütyüt, húzd ki a konnektorból is.

2. Gondolj a megfelelő hőmérséklet biztosítása: télen 20 fok alatt, nyáron lehetőség szerint.

3. Az ágyadban csak aludj, sose tévézz vagy dolgozz!

4. Próbáld betartani a valós elalvási időt, ha teheted, 10 körül legyél már ágyban. (Az éjfél előtti pár óra rendkívül segíti a regenerációdat!)

5. Alakítsd ki a saját kedvenc elalvási rituálédat: illóolajok, meditáció, langyos vízzel való tusolás, relaxációs zene, olvasás, gyertyafény használata stb.

6. Ne egyél lefekvés előtt 3 órával! Krónikus alvásproblémák esetén mindig figyelj arra, hogy minőségi keményítőt tartalmazzon a vacsorád.

7. Fontolgasd a külön hálószobát, ha a párod horkol: a nyugalom érdekében. De persze a legjobb megoldás, ha a horkolással sem békéltek meg (pl. légzőgyakorlatok).

8. Lefekvés előtt menj ki még egyszer a mosdóba.

9. Ha nincs eléggé sötét a szobádban, akkor használj szemtakarót.

10. Ha lement a Nap, próbáld kerülni a social media felületeket: Internet off!

11. Védekezz a kék fények ellen kék fény szűrő szemüveggel! (Ne feledkezz meg kütyükön található szűrőkről sem.) Ha sok időt töltesz számítógép előtt (dehidratáció), akkor figyelmedbe ajánlom az elektrolitok pótlását (Izotóniás italpor/kapszula).

12. Ha éjszaka többször is felébredsz, akkor a májad, ha pedig nehezen tudod lecsitítani a gondolataidat, a mellékveséd szorul támogatásra (Kolin & Inozitol, NAC, Golgotavirág & Citromfű).

Az egészségre vonatkozó állításokkal kapcsolatban

A YiYa egy egészségmegőrzést támogató étrend-kiegészítő termék és nem gyógyszer. A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, kezelésére, megelőzésére. Fogyasztásuk nem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést, de kiegészítheti az orvos által javasolt terápiát. Az leírásban szereplő állítások a hatóanyagokra vonatkozó, szakirodalmi forrásokból vett idézetek, a hivatkozás megjelölésével. Az állítások nem a termékre vonatkoznak, kizárólag a fogyasztók általános, magas szintű ismeretterjesztését kívánják szolgálni az összetevőkkel kapcsolatban. Az információk nem értelmezhetők orvosi tanácsként személyes problémánkra, és nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére. Egészségi problémájával mindig forduljon szakemberhez: orvosához, gyógyszerészéhez!

Javasolt kiegészítő termékek: