YiYa MSM & Rozmaring 100% natúrkrém - a természetes gyulladás- és fájdalomcsökkentésért! (100 ml - 75 adag)

Az MSM és rozmaring enyhíti a gyulladással és fájdalommal járó mozgásszervi tüneteket, reumatikus bántalmakat.

4 800 Ft

Az MSM (metil-szulfonil-metán) egy szerves kéntartalmú vegyület, amely természetben (különösképpen a paradicsomban, zöld leveles zöldségekben és csírákban, pasztörizálatlan tehéntejben stb.), az emberi szervezetben is fellelhető.

A kén nélkülözhetetlen fontosságú az ízületek egészségének megőrzésében, gátolja a porcok leépülési folyamatait, hozzájárul a kollagénszintézishez, ezért ízületi merevségben, gyulladásban, reumatikus panaszokban elsőrendű segítség. A helyi fájdalmat is képes enyhíteni, legyen szó térd-, boka-, hát-, váll-, derék-, csípő- és izomfájdalmakról.

A krémben az MSM mellett egyéb kiemelkedő hatású gyógynövényeket is alkalmaztunk - Rozmaring, Tömjén, Varázsmogyoró, Hegyi Árnika, Gyömbér és Eukaliptusz -, így növelve a helyi gyulladás- és fájdalomcsökkentés aspektusát.

Az MSM & Rozmaring krém egy kiváló kiegészítője az Fekete Nadálytő készítményünknek, amellyel felváltva is alkalmazható. Nappali használatra inkább az MSM & Rozmaring krémet, éjszakai használatra pedig inkább a Fekete Nadálytő krémet javasoljuk.

Új összetételű termékünk megnövelt dózisú tömjénfa kivonatot (50% AKBA) tartalmaz, amely kiemelkedő gyulladáscsökkentő hatást biztosít! Termékünkből a chili paprika kivonatot kivettük, hogy senkinek ne okozzon kellemetlen, égető érzést a krém használata, és éjszakára is kényelmesen használni tudjuk a krémet.

Milyen esetekben alkalmazhatjuk az MSM & Rozmaring krémet?

  • Általános mozgásszervi fájdalmakban, megerőltetés esetén: térd, boka, hát, váll, derék, csípő stb.¹
  • Ízületi és izomfájdalmakban¹
  • Reumatikus fájdalmak enyhítésében. Remekül kombinálható a Fekete nadálytő krémünkkel. Ilyen esetekben hangsúlyozottan ajánljuk a belső támogatást is: Őszi Margitvirág, Kvercetin & Bromelain, Cink & Réz nyomelem komplex, Izotóniás italpor, C-vitamin komplex, D3- & K2-vitamin komplex
  • Osteoartritis (ízületi porckopás) kiegészítő kezelésében. Ilyen esetekben hangsúlyozottan ajánljuk a belső támogatást is: Hialuronsav & MSM komplex, Kurkuma Curcugen (továbbá kiegészíthető Kurkuma olajkapszulával), Cink & Réz nyomelem komplex, Krill olaj Omega-3 komplex, D3- & K2-vitamin komplex

Az MSM hatásait kiegészítő komponensekről¹

  • A rozmaring (Rosmarinus officinalis) esszenciális olajának perifériás vérkeringést fokozó hatása köztudott, segíti a porcszövet közvetett táplálását. Mérsékli az ízületi gyulladás okozta vizenyőt és duzzanatot. A rozmaring segíti a letapadt vázizomzat, ízületi merevség feloldását. Nyugtatja és csillapítja a gyulladt ízületet, enyhíti annak fájdalmait.
  • A terpénekben, boswellin-savakban gazdag tömjén (Boswellia serrata) katalizátor szereppel bír, hozzájárul a fájdalom- és gyulladáskeltő mediátorok csökkentéséhez. Rheumatoid arthritis kiegészítő kezelésében eredményesen alkalmazható.
  • A chili paprika kivonata (Capsicum annuum) serkentőleg hat a szöveti vérellátásra, így segítve az izmok rugalmasságát, a merev ízületek felszabadítását. Hatékonysága reumás, akut ízületi gyulladás kiegészítő kezelésében, és az azzal járó fájdalmak csökkentésében is megnyilvánul. Felgyorsítja az izmok regenerációját, csökkenti az izomlázat.
  • A varázsmogyoró (Hamamelis) fitovegyületei elősegítik az izom és ízületek gyulladásos állapotának és fájdalmának csökkentését, az ödémás tünetek visszahúzódását, bőrfelszíni sérülések gyógyulását.
  • A hegyi árnika (Arnica montana) hozzájárul a rándulás, ficam, szakadás, húzódás okozta gyulladás és fájdalom mérsékléséhez.

Az egészségre vonatkozó állításokkal kapcsolatban

A YiYa egy egészségmegőrzést támogató étrend-kiegészítő termék és nem gyógyszer. A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, kezelésére, megelőzésére. Fogyasztásuk nem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést, de kiegészítheti az orvos által javasolt terápiát. Az leírásban szereplő állítások a hatóanyagokra vonatkozó, szakirodalmi forrásokból vett idézetek, a hivatkozás megjelölésével. Az állítások nem a termékre vonatkoznak, kizárólag a fogyasztók általános, magas szintű ismeretterjesztését kívánják szolgálni az összetevőkkel kapcsolatban. Az információk nem értelmezhetők orvosi tanácsként személyes problémánkra, és nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére. Egészségi problémájával mindig forduljon szakemberhez: orvosához, gyógyszerészéhez!