YiYa Szerrapeptáz & Bromelain - fehérjebontó enzimekkel a hatékony gyulladáscsökkentésért! 60 kps

A szerrapeptáz fibrinoldó tulajdonságánál fogva hozzájárul a vérrögök kialakulásának csökkentéséhez, elősegíti a sebgyógyulási folyamatokat, biofilm-ellenes hatású

4 800 Ft

A Szerrapeptáz enzimet több mint 50 éve használják Európában és Japánban. Egy kiemelkedő fontosságú enzim, számos terápiás alkalmazással. Az enzim gyulladás- és fájdalomcsökkentő, biofilm-ellenes (fertőzések kialakulását gátló), nyák- és hurutoldó (légzőrendszert támogató), vérrögképződést gátló, vérhígító, valamint sebgyógyító tulajdonságokkal rendelkezik. Széles körben alkalmazzák az alagút-szindróma, az ízületi gyulladás, a hörghurut és az arcüreg gyulladás kiegészítő kezelésében.

A proteolitikus (fehérjebontó) enzimek (papain, bromelain, szerrapeptáz, nattokináz stb.) a 21. századi étrend-kiegészítés egyik legkiemelkedőbb, legérdekesebb tagjai. Egészségvédő szerepük szerteágazó, hatásaiknak kiaknázása még a jelenben is zajlik. Kutatásokból egyértelművé vált, hogy az emésztés, a bélrendszer optimalizálásán, a fehérjék lebontásának elősegítésén túl számos más pozitív egészségügyi hatással rendelkeznek.

A legújabb kutatások szerint a proteolitikus enzimek számos mechanizmus révén segítik a gyulladásos folyamatok regulációját. Többek között csökkentik a nyálkahártyák duzzanatait, hozzájárulnak a kapillárisok permeabilitásához, valamint kordában tartják a fibrin-lerakódásokat a szervezetben. A szív- és érrendszeri aspektusoktól kezdve, az immunrendszer támogatásán át, a fertőzések leküzdésén keresztül, a nőgyógyászati problémákig számos esetben a segítségünkre lehetnek.

A Szerrapeptáz a tripszin családba tartozó proteolitikus enzim. Más proteolitikus enzimekhez hasonlóan a szerrapeptáz is segít a fehérjék kisebb molekulákra történő lebontásában. Elősegíti az immunsejtek optimális mozgását és szabályozza a limfociták szintjét a gyulladás helyén. Csökkenti a szövetek közötti folyadék felhalmozódását baleset, sérülés, műtét esetén, ezért a gyógyulási folyamatokat is fokozottan támogatja.

Figyelem! Amennyiben vérhígító készítményt szed, használata előtt egyeztessen orvosával. Bármilyen vérzési/véralvadási probléma esetén (pl. aktív fekély, műtét, hemofília) szedése nem javasolt. A készítményt gyomorsav ellenálló kapszulába kapszulázzuk, hogy a gyomron átutazva növeljük a hatóanyagok bélrendszerből történő felszívódását a véráramba, elősegítve ezáltal a szisztémás, egész szervezetre ható élettani hatás kifejtését.

Milyen tünetek, állapotok esetén lehet segítségünkre a Szerrapeptáz?

 • Természetes fájdalom- és gyulladáscsökkentésben¹ | További javasolt kiegészítések: Őszi margitvirág, Papaja & Bromelain
 • Légzőrendszer támogatásában, krónikus orrdugulás, hörghurut, hurutosodás, nyákoldás esetén, COPD kiegészítő kezelésében, sinusitis és hörghurut eseteiben¹ | További javasolt kiegészítések: NAC
 • Emésztőrendszer támogatásában, fehérjék lebontásának optimalizálásában¹
 • Ízületi gyulladás, reuma kiegészítő kezelésében¹ | További javasolt kiegészítések: Őszi margitvirág, Papaja & Bromelain
 • Alagút-szindróma kiegészítő kezelésében¹
 • Neurológiai rendellenességek eseteiben¹ | További javasolt kiegészítések: Nattokináz enzim, Citikolin, R-Alfa-Liponsav
 • Szív- és érrendszer támogatásában, érelmeszesedés kiegészítő kezelésében¹ | További javasolt kiegészítések: Rezveratrol+, Articsóka & Máriatövis, 8-E-vitamin komplex
 • Sérülésekből való felgyógyulás, beleértve a sebeket és ficamokat, szöveti regeneráció elősegítésében¹
 • Fibrocisztás mellek kiegészítő kezelésében¹ | További javasolt kiegészítések: Brokkoli & Vízitorma, Palástfű & Bojtorjángyökér

A szerrapeptáz egészségvédő tulajdonságairól¹

 • Szív- és érrendszervédő aspektus

A szerrapeptáz fibrinolitikus tulajdonságánál fogva képes a csökkenteni az érelmeszesedés, a szív- és érrendszeri betegségek, a stroke kockázatát. A fibrin elnevezésű véralvadási molekula lebontása által részt vesz a vérrögök elleni prevencióban. A szerrapeptáz hozzájárul a felesleges kalcium okozta lerakódások felszámolásához (plakkok képződésének gátlása).

 • Fájdalom- és gyulladáscsökkentő aspektus

Jelenünk megoldási rendszereit meghatározza a pillanatnyi megkönnyebbülés. Ilyen kategóriát képeznek a mélyrétegű gyógyulást nem, de egy ideig enyhülést hozó gyulladáscsökkentő gyógyszerek. Az NSAID-ok, azaz a nem-szteroid gyulladáscsökkentők a fejfájástól kezdve, a menstruációs fájdalmakig alkalmazott fájdalomcsillapítók, amelyek szinte minden második ember táskájában megtalálhatóak. Hosszú távú használatuk emésztési, máj- és veseproblémákhoz vezethetnek, ezért is érdemes nem csak egyszerűen a tüneteket kezelni, hanem a probléma valódi gyökerét feltárni.
A szerrapeptáz egy olyan enzim, amely szabályozza az immunsejtek migrációját a nyirokcsomókból a gyulladt, sérült szövetekbe. A szerrapeptáz részben a ciklooxigenáz, különböző gyulladásos molekulák előállításával foglalkozó enzim lebontásával működik. Továbbá enyhíti a fájdalmat azáltal is, hogy gátolja a bradikinin felszabadulását. A bradikinin olyan vegyület, amely a fájdalomérzet kialakulását indukálja a sérült szövetekben.

 • Szöveti gyógyulást elősegítő aspektus

A szerrapeptáz elősegíti a károsodott szövet optimális gyógyulását, a seb öntisztító folymatait. Hámsérülések, égési sérülések esetén csökkenti a duzzanatot, az ödémát, lebontja a felesleges fehérjéket, kiegyensúlyozza a mikrokeringést, regulázza a hisztaminszinteket, elősegíti a bomlástermékek felszívódását vérkeringésen és nyirokrendszeren keresztül.

 • Immunrendszert támogató aspektus

Nyákoldó tulajdonságának köszönhetően a szerrapeptáz segíthet a káros baktériumok leküzdésében és a fertőzések megelőzésében.
A szerratiopeptidáz fokozza számos antibiotikum aktivitását, mint például ampicillin, ciklacillin, cefalexin, minociklin és cefotiam nevű típusok.

 • Neurológiai rendellenességek kialakulásának csökkentése

A proteolitikus enzimek, mint a szerrapeptáz vagy a Nattokináz kiemelkedő szerepet játszhatnak a különböző neurodegeneratív kórképek, mint az Alzheimer-kór prevenciójában, kiegészítő kezelésében. Ezek az enzimek növelhetik az agyból származó neurotróf faktort (BDNF) és az inzulinszerű növekedési faktor-1-et (IGF-1), amelyek magas értéke a fiatalos, egészséges agyműködésre jellemző.

¹Az egészségre vonatkozó állításokkal kapcsolatban

A YiYa egy egészségmegőrzést támogató étrend-kiegészítő termék és nem gyógyszer. A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, kezelésére, megelőzésére. Fogyasztásuk nem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést, de kiegészítheti az orvos által javasolt terápiát. Az leírásban szereplő állítások a hatóanyagokra vonatkozó, szakirodalmi forrásokból vett idézetek, a hivatkozás megjelölésével. Az állítások nem a termékre vonatkoznak, kizárólag a fogyasztók általános, magas szintű ismeretterjesztését kívánják szolgálni az összetevőkkel kapcsolatban. Az információk nem értelmezhetők orvosi tanácsként személyes problémánkra, és nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére. Egészségi problémájával mindig forduljon szakemberhez: orvosához, gyógyszerészéhez!

Javasolt kiegészítő termékek: