YiYa L-Lizin – esszenciális aminosav a vírusok elleni védekezésért! 60 kps

Az L-Lizin segítséget nyújt a vírusok elleni küzdelemben, hozzájárul az immun- és idegrendszer kiegyensúlyozott működéséhez.¹

doboz (60 db kapszula)

3 000 Ft

Az L-Lizin egy esszenciális aminosav, melynek széleskörűen bizonyítottak egészségvédő hatásai. Kiváló immunerősítő, a köztudatban a megfázás elleni védekezés, a náthás tünetek enyhítése miatt ismeretes.

A l-lizin hozzájárul a herpes simplex vírus (HSV-1, HSV-2) aktivizációjának, kitörésének megelőzéséhez, és az övsömör kiegészítő kezelésében is alkalmazható. Tanulmányok rámutattak idegrendszervédő, vércukorszintet kiegyenlítő hatására, továbbá hozzájárul a kalcium optimális hasznosulásához.

Milyen tünetek, állapotok esetén lehet segítségünkre az l-lizin?

 • Herpesz kitörésének megelőzésében és kiegészítő kezelésében (akár genitális herpesz prevenciójában is)¹
 • Általános immunerősítés, a szezonális influenza és náthás időszakokban (kúraszerűen ajánljuk alkalmazását)¹
 • Cytomegalovirus, Epstein-Bahr fertőzés, övsömör kiegészítő kezelésében és prevenciójában¹
 • Szorongás, belső frusztráltság esetén¹
 • Cukorbetegségből adódó szövődmények megelőzésére (infekciók)
 • Időskori, változókori csontritkulás esetén¹

Lizinnel a virális tevékenységek megelőzéséért¹

 • A már kialakult herpes simplex (orális, genitális) által okozott elváltozások ellen is alkalmazható, mert felgyorsítja a regenerációs időt, és lassítja a herpes vírusok replikációját.A lizin a megelőzésben is segítség. Számtalan tanulmány rámutatott a prevencióban betöltött egyedülálló szerepére, ilyen esetekben érdemes 1000-1500 mg-ot is alkalmazni, elosztva, étkezésekhez kötötten.
 • Megfázásos (vírusos eredetű) és allergiás tünetek enyhítésében is hatásosnak vélik (500-1000 mg). Továbbá cinkkel, D-vitaminnal is érdemes támogatni a gyógyulási folyamatokat.
 • Egyéb nem közismert, de a herpesvírusok családjába tartozó vírusok ellen is bevethető: cytomegalovirus (CMV, HHV-5) elleni védekezésben (akár reaktivációnál) is hasznunkra válhat, az Epstein-Barr fertőzés (EBV, mononukleózis, csókbetegség) kiegészítő kezeléseként is alkalmazható.

Övsömör kiegészítő kezeléseként¹

 • Az övsömör általában kiütésekkel járó és rendkívül fájdalmas fertőzés (idegek és a bőr gyulladása). Az okozója a varicella-zoster vírus (VZV), amely az aktív fertőzéses megbetegedés után (bárányhimlő) inaktív állapotban továbbra is megmarad a szervezetben, a gerincvelői idegsejtekben. A későbbiekben aktiválódhat, akár erőteljesebb stresszhatásokra.
 • Övsömör kiegészítő kezelésében a magasabb dózisú lizin (2000 mg) mellé B-komplexet, R-alfa-liponsavat is ajánlunk.

A lizin további egészségvédő hatásai¹

 • A lizin fontos tényező lehet a szorongásos tünetek enyhítésében, mert természetes módon csökkenti a kortizolszintet (stresszhormont). Állatkísérleten alapuló tanulmány szerint túlzott stressz okozta hasmenéses tünetek esetén is segítségünkre lehet.
 • Elősegíti a kalcium megfelelő hasznosulását, ezért változókori vagy időskori csontritkulás kiegészítő kezeléseként alkalmazható.
 • A lizin elősegíti a kötőszövetek rehabilitációját, hozzájárul a kollagénszintézis fokozásához, hozzájárul a bőr rugalmasságához.
 • Továbbá az éhomi vércukorszintet stabilizáló, a cukor hatékonyabb metabolizációját, a glikációs végtermékek csökkentéséhez való hozzájárulását, az inzulinérzékenység fokozó hatását is számos kutatási eredmény alátámasztja.
 • Vegetáriánus vagy vegán életmódot követők számára ajánljuk kúraszerű alkalmazását.

¹Az egészségre vonatkozó állításokkal kapcsolatban

A YiYa egy egészségmegőrzést támogató étrend-kiegészítő termék és nem gyógyszer. A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, kezelésére, megelőzésére. Fogyasztásuk nem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést, de kiegészítheti az orvos által javasolt terápiát. Az leírásban szereplő állítások a hatóanyagokra vonatkozó, szakirodalmi forrásokból vett idézetek, a hivatkozás megjelölésével. Az állítások nem a termékre vonatkoznak, kizárólag a fogyasztók általános, magas szintű ismeretterjesztését kívánják szolgálni az összetevőkkel kapcsolatban. Az információk nem értelmezhetők orvosi tanácsként személyes problémánkra, és nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére. Egészségi problémájával mindig forduljon szakemberhez: orvosához, gyógyszerészéhez!

Javasolt kiegészítő termékek: