YiYa Cickafark & Málnalevél - a női hormonrendszer támogatásáért - a ciklus I. feléhez! 60 kps

"Téltől tavaszig": a menstruáció és a follikuláris szakasz, peteérés támogatásáért, az ösztrogénszint kiegyenlítéséért.

4 300 Ft

A XXI. század civilizációs ártalmai közé tartozik a nő hormonegyensúly felborulása, amely egyre növekvő nőgyógyászi és termékenységi problémákban manifesztálódik.

A Cickafark & Málnalevél termékünket a női ciklus és a női hormonrendszer természetes, gyógynövény alapú támogatására fejlesztettük ki. A női hormonegyensúly elérésére, a menstruáció és a follikuláris szakasz, peteérés támogatására és az ösztrogénszintek kiegyenlítésére. Mindezt kizárólag gyógynövények segítségével, idegen, szintetikus hormonok használata nélkül!

Egyértelmű, hogy a stresszes életvitel fokozottan terheli a mellékveséket (kortizol-, adrenalinszintek), amelyek hosszútávon negatívan befolyásolják az ösztrogén- és progeszteronszinteket a női (és a férfi!) szervezetben. A krónikus stressz az általános zsíranyagcsere folyamatokat aláaknázza, felborítja a vércukor- és inzulinszinteket, a hormonrendszer fő regulátorát, a májat is túlzó feladatok elé állítja. A női hormonok finomhangolású rendszere pedig rendkívül érzékenyen reagál az érzelmi terheltségre és a külső környezeti hatásokra.

Az általános környezeti ártalmak sem kedveznek a megfelelő ösztrogénszinteknek (gondoljunk itt a mesterséges xenoösztrogének problematikájára, ld. Brokkoli & Vízitorma komplex, a fokozott stressz pedig szinte felemészti a (női és férfi) szervezet progeszteronszintjét.

Termékünket a női ciklus egyedülálló folyamataihoz igazítottuk, elősegítve a hormonrendszer finomhangolását. A Cickafark & Málnalevél komplexet a menstruáció kezdetétől, a havi ciklus első 14 napján javasoljuk alkalmazni. Az ezt követő két hetes időszakban, a menstruációig bezárólag a Palástfű & Bojtorjángyökér komplex termékünket javasoljuk használni.

Adagolási javaslataink különböző egészségügyi kondíciókban¹

A) A menstruációs ciklus általános támogatásában:

Napi 1 kapszula a reggeli étkezés előtt vagy a reggeli étkezéssel, a ciklus első 2 hetében, a menstruációs vérzéstől a 14. napig. Ezt követően napi 1 kapszula Palástfű & Bojtorjángyökér komplex a reggeli étkezéssel, a ciklus második 2 hetében, a 15. naptól a menstruációs vérzés megjelenéséig.

B) Még fennálló ciklus, de változókori tünetek megjelenése esetén:

Napi 1 kapszula a reggeli étkezés előtt vagy a reggeli étkezéssel, a ciklus első 2 hetében, a menstruációs vérzéstől a 14. napig. Ezt követően napi 1 kapszula Palástfű & Bojtorjángyökér komplex a reggeli étkezéssel, a ciklus második 2 hetében, a 15. naptól a menstruációs vérzés megjelenéséig. A vacsorához kiemelten javasoljuk a Kolin & Inozitol termékünket (2 kapszula).

C) Ciklus elmaradása esetén, változókori panaszok, hőhullámok, fokozott libidócsökkenés, hüvelyszárazság, változókori csontritkulás állapotában:

A reggeli étkezés előtt vagy a reggeli étkezéssel 1 kapszula, és ebéd előtt vagy ebéd közben 1 kapszula Palástfű & Bojtorjángyökér komplex. A vacsorához kiemelten javasoljuk a Kolin & Inozitol termékünket (2 kapszula).

Milyen tünetek, állapotok esetén lehet segítségünkre a Cickafark & Málnalevél komplex?

 • Fájdalmas, görcsös menstruációnál¹
 • Erős vérzésekben¹
 • Rendszertelen ciklusok, menstruáció kimaradása esetén¹
 • PMS tünetekben¹
 • PCO, PCOS állapotában¹
 • Magasabb prolaktinszint kiegészítő kezelésében¹
 • Termékenység támogatásában¹
 • Hormonális eredetű hajhullás esetén¹
 • Fogamzásgátló utáni rehabilitáció kiegészítő kezelésében¹
 • Még fennálló ciklus, de változókori tünetek megjelenése esetén¹;
 • A fentebb említett esetek mindegyikében javasoljuk a Palástfű & Bojtorjángyökér komplex alkalmazását is.

 • Várandósság utáni regeneráció elősegítésében, szoptatás után¹
 • A ciklus elmaradása esetén, változókori panaszok, hőhullámok, fokozott libidócsökkenés, hüvelyszárazság, változókori csontritkulás állapotában¹ | Ilyen esetekben a Palástfű & Bojtorjángyökér készítményünkkel való együttes, mindennapos alkalmazását javasoljuk. További hatóanyagok lehetőségei ld. Menopauza

A női ciklus állomásairól, a női télről és tavaszról

1. Menstruáció

3-7 napig tartó időszak, amelyet az alacsonyabb hormonális szintek jellemeznek, ezért is hasonlíthatjuk a tél beálltához. A progeszteronszint drasztikusan lecsökken, a megvastagodott méhnyálkahártya pedig leválik, majd bekövetkezik a menstruációs vérzés.

2. Follikurális fázis

Szimbolikusan a tavasz kezdete. Ebben a fázisban a női szervezet felkészül a lehetséges várandóságra, megnövekszik az energia és a vitalitás a női testben. A tüszőstimuláló hormon (FSH) és az ösztrogén szintje folyamatosan növekszik, ami a luteinizáló hormon (LH) szintjének drámai emelkedésében és számos tüsző kialakulásában nyilvánul meg. Ezekből a tüszőkből pedig majd ovuláció során legalább egy petesejt felszabadul.

A komplexet alkotó komponensekről¹

Az ösztrogén hormon kérdéskörét szélsőséges hozzáállás jellemzi, amely mindenképpen a xenoösztrogén és ösztrogéndominancia fogalmainak megjelenéséhez köthető.

A gyógynövényekben fellelhető ösztrogénszerű hatásokkal bíró, különböző előanyagok, mint az izoflavonoidok, a lignánok, a sztilbének stb., azaz fitoösztrogének, nem kontextusukat veszített direkt ösztrogének, vagy mesterséges hormonszármazékok.

A fitoösztrogének nem befolyásolják negatívan a hormonrendszer és a máj működését, hanem kordában tartják a mesterséges ösztrogének jelenlétét, harmonizálják az ösztrogénháztartást szervezetben. A fitoösztrogén aspektusokkal rendelkező gyógynövények kiváló segítséget nyújtanak a női ciklus első felében és a változókori tünetek enyhítésében, mint a cickafark is.

 • A Cickafark (Achillea millefolium) a női egészség szimbóluma, évszázadok ót alkalmazzák különböző gyulladásos és nőgyógyászati problémákban. A cickafark gyulladáscsökkentő hatása összefügg kiemelkedő flavonoid- és szeszkviterpén-lakton-tartalmával.
 • Harmonizálja az erős menstruációs vérzést, görcsoldó hatású, a menstruáció kimaradásától szenvedő nők számára is segítség.
 • A cickafark elsődlegesen nőgyógyászati aspektusáról ismeretes, de rendkívülisége szerteágazó: elősegíti a megfelelő enzimtermelődést, máj- epeműködést támogató, így segítve az emésztést, és a bélrendszer optimális kiürülését. A felesleges ösztrogénszármazékok nagy része is a széklettel távozik, ezért kikerülhetetlen lépés az enzimháztartás karbantartása.
 • A cickafark természetes szorongásgátló hatással bír, továbbá álmatlanság esetén is alkalmazzák [1].
 • Segíti a vénás vérkeringést, erősíti a vénák falait, ezért hatásos visszértágulat és visszérgyulladás kezelésénél.

 • A női gyógynövényként számon tartott Málnalevelet (Rubus idaeus), a tannin- és flavonoidtartalma miatt évszázadok óta használják a menstruációs görcsök csökkentésére.
 • A málnalevélben található tápanyagok specifikus kombinációja erősíti a méh- és medenceizmokat, támogatja a női reproduktív szervrendszert.
 • A málnalevél enyhíti a meglévő menstruációs fájdalmat, csökkenti a menstruáció előtti tüneteket mértékét (PMS), például a görcsöket, hányást, hányingert. A málnalevél fragarintartalma (flavonoid) pozitívan befolyásolja a medence izmainak feszességét, tónusosságát, így hozzájárulva a menstruációs görcsök csökkentéséhez.
 • A Görögszéna (Trigonella foenum-graecum) támogatja a májat, hasnyálmirigyet, megfelelő epetermelést biztosít, amely elengedhetetlen a hormonrendszer optimális működéséhez.
 • Csökkenti a trigliceridszintet (vérzsírok), szabályozza a felborult vércukor- és inzulinszinteket, hozzájárul az inzulinrezisztencia állapotának kiegyenlítéséhez.
 • A görögszéna hozzájárul a menstruációs görcsök enyhítéséhez, a ciklus hosszának szabályozásához, fokozza a szexuális vágyat alacsonyabb libidószint esetén.
 • A Fodormenta (Mentha spicata) harmonizálja a tüszőstimuláló hormon (FSH) szintjét, biztosítva a petefészek tüszőinek megfelelő érését, továbbá a hozzájárul a luteinizáló hormon (LH) kiegyensúlyozott szintjéhez.
 • Szabályozza az androgénszintetek a szervezetben, amelynek felborulása az arcszőrzet növekedését, hajhullást indukál, továbbá a PCOS, a hirsutizmus és akné egyik fő kiváltó oka.

Termékenységet elősegítő mikrotápanyagok, esszenciális alkotók¹

 • Cink & Réz nyomelem komplex

Hozzájárul az agyalapi mirigy optimális működéséhez, támogatja a follikulus-stimulációt (tüszőérlelés).

 • 8-E-vitamin komplex

Nem csak a follikuláris fázis alapvető mikrotápanyaga, hanem a luteális szakasz szerves segítője is, hiszen hozzájárul a kiegyensúlyozott progeszteronszinthez.

 • C-vitamin komplex

A C-vitamin és flavonoidok jelentős támogatást nyújtanak a follikuláris szakaszban, segítik az ovulációt.

 • B-vitamin komplex

A B-vitaminok családja a női ciklus mind a négy fázisában nélkülözhetetlen tápanyag.

 • Magnézium-biszglicinát, -malát, -taurát, Izotóniás italpor

A női hormonrendszer támogatásának alapvető ásványi anyagai.

 • N-Acetil-L-Cisztein

A máj létfontosságú szerepet játszik a nők menstruációs ciklusában és termékenység fenntartásában. Szinte minden, ami a szervezetünkbe kerül, valamilyen módon átszűrődik a májon: az elfogyasztott ételektől, a bevitt gyógyszereken át a belélegzett levegőig. A máj kiegyensúlyozott glutationszintje segíti a méreganyagok, a gyógyszerek és szennyező anyagok okozta károsodások semlegesítését. Ezért a NAC termékenységi kezelések során is kimagasló támogatást nyújt.

 • Nano Q10, Q+ Ubiquinol, Q10

Az ovuláció támogatása, termékenység fokozásának céljából érdemes min. 200 mg-ot alkalmazni, 3 hetes ciklusokban (majd 3 hét szünet beiktatása).

 • Krill olaj Omega-3 komplex

Az Omega-3 zsírsavak - különösképpen a DHA - csökkentik a vérben a gyulladáskeltő faktorok jelenlétét (PMS tünetek enyhítése), védenek az oxidatív stresszel szemben, támogatják a termékenységet.

 • Kolin & Inozitol

Javítja a méhnyák (a termékenység egyik kulcsfontosságú tényezője) minőségét.

¹Az egészségre vonatkozó állításokkal kapcsolatban

A YiYa egy egészségmegőrzést támogató étrend-kiegészítő termék és nem gyógyszer. A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, kezelésére, megelőzésére. Fogyasztásuk nem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést, de kiegészítheti az orvos által javasolt terápiát. Az leírásban szereplő állítások a hatóanyagokra vonatkozó, szakirodalmi forrásokból vett idézetek, a hivatkozás megjelölésével. Az állítások nem a termékre vonatkoznak, kizárólag a fogyasztók általános, magas szintű ismeretterjesztését kívánják szolgálni az összetevőkkel kapcsolatban. Az információk nem értelmezhetők orvosi tanácsként személyes problémánkra, és nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére. Egészségi problémájával mindig forduljon szakemberhez: orvosához, gyógyszerészéhez!

Javasolt kiegészítő termékek: