YiYa Palástfű & Bojtorjángyökér - a női hormonrendszer támogatásáért - a ciklus II. feléhez! 60 kps

"Nyártól őszig": az ovuláció és a luteális szakasz támogatásáért, a progeszteronszint kiegyenlítéséért, az agyalapi mirigy optimális működéséért¹

4 300 Ft

A XXI. század civilizációs ártalmai közé tartozik a nő hormonegyensúly felborulása, amely egyre növekvő nőgyógyászi és termékenységi problémákban manifesztálódik.

A Palástfű & Bojtorjángyökér termékünket a női ciklus és a női hormonrendszer természetes, gyógynövény alapú támogatására fejlesztettük ki. A női hormonegyensúly elérésére, az ovuláció és a luteális szakasz támogatására, a progeszteronszint kiegyenlítésére, az agyalapi mirigy optimális működésére. Mindezt kizárólag gyógynövények segítségével, idegen, szintetikus hormonok használata nélkül!

Egyértelmű, hogy a stresszes életvitel fokozottan terheli a mellékveséket (kortizol-, adrenalinszintek), amelyek hosszútávon negatívan befolyásolják az ösztrogén- és progeszteronszinteket a női (és a férfi!) szervezetben. A krónikus stressz az általános zsíranyagcsere folyamatokat aláaknázza, felborítja a vércukor- és inzulinszinteket, a hormonrendszer fő regulátorát, a májat is túlzó feladatok elé állítja. A női hormonok finomhangolású rendszere pedig rendkívül érzékenyen reagál az érzelmi terheltségre és a külső környezeti hatásokra.

Az általános környezeti ártalmak sem kedveznek a megfelelő ösztrogénszinteknek (gondoljunk itt a mesterséges xenoösztrogének problematikájára, ld. Brokkoli & Vízitorma komplex, a fokozott stressz pedig szinte felemészti a (női és férfi) szervezet progeszteronszintjét. A progeszteron pedig a szervezet számos funkciójában szerepet játszik: a minőségi alvás elősegítésétől a vércukorszint normalizálásáig.

Termékünket a női ciklus egyedülálló folyamataihoz igazítottuk, elősegítve a hormonrendszer finomhangolását. A Palástfű & Bojtorjángyökér komplexet a női ciklus második felétől javasoljuk alkalmazni, a 15. naptól, azaz a ciklus 3. és 4. hetében. A hatóanyag-komponensek összeállítása során figyelembe vettük a többlépcsős progeszteronszint-támogatás (máj, női hormonrendszer, mellékvese, agyalapi mirigy) lehetőségeit. Az ezt megelőző két hetes időszakban, a menstruáció kezdetétől, a havi ciklus első 14 napjáig a Cickafark & Málnalevél komplex termékünket javasoljuk használni.

Adagolási javaslataink különböző egészségügyi kondíciókban¹

A) A menstruációs ciklus általános támogatásában:

Napi 1 kapszula Cickafark & Málnalevél komplex a reggeli étkezés előtt vagy a reggeli étkezéssel, a ciklus első 2 hetében, a menstruációs vérzéstől a 14. napig. Ezt követően napi 1 kapszula Palástfű & Bojtorjángyökér komplex a reggeli étkezéssel, a ciklus második 2 hetében, a 15. naptól a menstruációs vérzés megjelenéséig.

B) Még fennálló ciklus, de változókori tünetek megjelenése esetén:

Napi 1 kapszula Cickafark & Málnalevél komplex a reggeli étkezés előtt vagy a reggeli étkezéssel, a ciklus első 2 hetében, a menstruációs vérzéstől a 14. napig. Ezt követően napi 1 kapszula Palástfű & Bojtorjángyökér komplex a reggeli étkezéssel, a ciklus második 2 hetében, a 15. naptól a menstruációs vérzés megjelenéséig. A vacsorához kiemelten javasoljuk a Kolin & Inozitol termékünket (2 kapszula).

C) Ciklus elmaradása esetén, változókori panaszok, hőhullámok, fokozott libidócsökkenés, hüvelyszárazság, változókori csontritkulás állapotában:

A reggeli étkezés előtt vagy a reggeli étkezéssel 1 kapszula Cickafark & Málnalevél komplex, és ebéd előtt vagy ebéd közben 1 kapszula Palástfű & Bojtorjángyökér komplex. A vacsorához kiemelten javasoljuk a Kolin & Inozitol termékünket (2 kapszula).

Milyen tünetek, állapotok esetén lehet segítségünkre a Palástfű & Bojtorjángyökér komplex?

 • Fájdalmas, görcsös menstruációnál¹
 • Erős vérzésekben¹
 • Rendszertelen ciklusok, menstruáció kimaradása esetén¹
 • PMS tünetekben¹
 • PCO, PCOS állapotában¹
 • Magasabb prolaktinszint kiegészítő kezelésében¹
 • Termékenység támogatásában¹
 • Hormonális eredetű hajhullás esetén¹
 • Fogamzásgátló utáni rehabilitáció kiegészítő kezelésében¹
 • Még fennálló ciklus, de változókori tünetek megjelenése esetén¹
 • A fentebb említett esetek mindegyikében javasoljuk a Cickafark & Málnalevél komplex alkalmazását is.

 • Várandósság utáni regeneráció elősegítésében, szoptatás után¹
 • Ciklushoz köthető depresszió és szorongás esetén¹
 • Alul működő pajzsmirigy kiegészítő kezelésében¹ | Ilyen esetekben a női ciklus első felében a Brokkoli & Vízitorma komplex készítményünket javasoljuk. További hatóanyagok lehetőségei ld. Pajzsmirigyműködés
 • Mellek túlzott feszülése, csomós érzetű mell esetén¹ | Ilyen esetekben a női ciklus első felében a Brokkoli & Vízitorma komplex készítményünket javasoljuk. További hatóanyagok lehetőségei ld. Női hormonegyensúly
 • Mióma kiegészítő kezelésében¹ | Ilyen esetekben a női ciklus első felében a Brokkoli & Vízitorma komplex készítményünket javasoljuk. További hatóanyagok lehetőségei ld. Női hormonegyensúly
 • Endometriózis kiegészítő kezelésében¹ | Ilyen esetekben a női ciklus első felében a Brokkoli & Vízitorma komplex készítményünket javasoljuk. További hatóanyagok lehetőségei ld. Női hormonegyensúly
 • A ciklus elmaradása esetén, változókori panaszok, hőhullámok, fokozott libidócsökkenés, hüvelyszárazság, változókori csontritkulás állapotában¹ | Ilyen esetekben a Cickafark & Málnalevél készítményünkkel való együttes, mindennapos alkalmazását javasoljuk. További hatóanyagok lehetőségei ld. Menopauza
 • Férfiak számára a libidó növelésének céljából¹ | A termék alkalmazását 3 hetes ciklusokban javasoljuk (majd 3 hét szünet beiktatása). További hatóanyagok lehetőségei ld. Férfierő/Tesztoszteron

A női ciklus állomásairól, a női nyárról és őszről¹

3. Ovuláció

Az ovuláció az átlagos ciklus felénél következik be (de ez nem törvényszerű, női szervezetenként eltérő), és legalább egy érett petesejt felszabadulásával kezdődik. Ez egy 1-2 napos időszak, amikor a legtermékenyebb a női szervezet, és amikor az ösztrogén, a luteinizáló hormon csúcsértékeit tapasztaljuk. A női testben az energiaszint felemelkedik, a bőr élénkebbé, és tisztábbá válik, a libidó is fokozottan megnövekszik.

4. Luteális fázis

Közvetlenül az ovuláció után kezdődik, jellemzője a megtermékenyítetlen petesejt lebomlása, az ösztrogénszint csökkenése és a progeszteronszint megugrása. Ez a hirtelen hormonváltozás az, ami akár intenzívebb, kellemetlenebb érzéseket, tüneteket indukálhat. Csökken az energiaszint, ilyenkor teljesen normális érzetek: a visszahúzódzkodás, befelé fordulás.

A palástfűről¹

 • A Palástfű (Alchemilla vulgaris) Boldogasszony palástjaként is emlegetett ősi gyógynövényünk. A népi gyógyászatban a női nemi szervek, a méh gyógyítójaként aposztrofálják, szimbolikusan is az anyaságra való felkészülésként értelmezik.
 • A palástfű egyik legfontosabb előnye, hogy képes regulázni a menstruációt [1] Harmonizálja a szervezet progeszteron termelődését, ami elengedhetetlen a rendszeres menstruációhoz. Elősegíti az ovulációt, hozzájárul az ösztrogéndominancia kiegyenlítéséhez, tonizálja a méhizomzatot.
 • A palástfű progeszteron receptorokra gyakorolt hatása miatt csökkentheti a hőhullámok, az éjszakai izzadás és más változókori tünetek, például a szorongás és a hangulati ingadozások előfordulását.

További gyógynövény komponensekről¹

A máj (és az epe) feladatai közé tartozik a hormonok feldolgozása és kiválasztása a szervezetből, ezért a menstruációs ciklus egyes szakaszainak támogatása mellett, az egész női ciklus alatt érdemes figyelmet fordítani rá (ld. Májtámogatás). A máj tehermentesítése létfontosságú a megfelelő hormonháztartáshoz és a menstruációs ciklus egészséges működéséhez.

 • A Bojtorjángyökér (Arctium lappa) hozzájárul a máj funkcióinak javításához, és a kielégítő epetermelődéshez, stabilizálja a hektikus vércukorszintet.
 • Az Édesgyökér (Glycyrrhiza glabra) széleskörű egészségvédő hatásait, összetettségét az is bizonyítja, hogy közel 170 féle hatóanyag alkotja.
  • Támogatja a női ciklus luteális fázisát, enyhíti a PMS és változókor tüneteit, elősegíti az optimális emésztést, csökkenti a kellemetlen puffadásos tüneteket.
  • Kedvezően befolyásolja a szérum glükóz- és lipidszinteket, továbbá fokozza az inzulinérzékenységet.
  • Az édesgyökér egy kulcsfontosságú adaptogén gyógynövény a mellékvese egészségének fenntartásában.

  A világunkat sújtó egyik fő civilizációs probléma, a kiegyensúlyozatlan kortizolszinthez köthető "mellékvese-fáradtság". Ez az állapot előfutára a szinte járványként terjedő petefészek, pajzsmirigy elváltozásoknak, és a drasztikusan csökkenő progeszteronszinteknek. Ezért rendkívül fontos és kihagyhatatlan lépés nőgyógyászati problémák esetén a mellékvese támogatása, hiszen így egyenesen arányosan a progeszteronszintre is pozitív hatást gyakorolhatunk (ld. Rhodiola, Golgotavirág & Citromfű).

  • Az Oregánó (Origanum vulgare) bevitele elősegítheti a progeszteron hormon termelését, azáltal, hogy az intracelluláris progeszteron receptorokhoz kötődik, és fokozza felszabadulásukat.

Termékenységet elősegítő mikrotápanyagok, esszenciális alkotók¹

 • Cink & Réz nyomelem komplex

Hozzájárul az agyalapi mirigy optimális működéséhez, támogatja a follikulus-stimulációt (tüszőérlelés).

 • 8-E-vitamin komplex

Nem csak a follikuláris fázis alapvető mikrotápanyaga, hanem a luteális szakasz szerves segítője is, hiszen hozzájárul a kiegyensúlyozott progeszteronszinthez.

 • C-vitamin komplex

A C-vitamin és flavonoidok jelentős támogatást nyújtanak a follikuláris szakaszban, segítik az ovulációt.

 • B-vitamin komplex

A B-vitaminok családja a női ciklus mind a négy fázisában nélkülözhetetlen tápanyag.

 • Magnézium-biszglicinát, -malát, -taurát, Izotóniás italpor

A női hormonrendszer támogatásának alapvető ásványi anyagai.

 • N-Acetil-L-Cisztein

A máj létfontosságú szerepet játszik a nők menstruációs ciklusában és termékenység fenntartásában. Szinte minden, ami a szervezetünkbe kerül, valamilyen módon átszűrődik a májon: az elfogyasztott ételektől, a bevitt gyógyszereken át a belélegzett levegőig. A máj kiegyensúlyozott glutationszintje segíti a méreganyagok, a gyógyszerek és szennyező anyagok okozta károsodások semlegesítését. Ezért a NAC termékenységi kezelések során is kimagasló támogatást nyújt.

 • Nano Q10, Q+ Ubiquinol, Q10

Az ovuláció támogatása, termékenység fokozásának céljából érdemes min. 200 mg-ot alkalmazni, 3 hetes ciklusokban (majd 3 hét szünet beiktatása).

 • Krill olaj Omega-3 komplex

Az Omega-3 zsírsavak - különösképpen a DHA - csökkentik a vérben a gyulladáskeltő faktorok jelenlétét (PMS tünetek enyhítése), védenek az oxidatív stresszel szemben, támogatják a termékenységet.

 • Kolin & Inozitol

Javítja a méhnyák (a termékenység egyik kulcsfontosságú tényezője) minőségét.

¹Az egészségre vonatkozó állításokkal kapcsolatban

A YiYa egy egészségmegőrzést támogató étrend-kiegészítő termék és nem gyógyszer. A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, kezelésére, megelőzésére. Fogyasztásuk nem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést, de kiegészítheti az orvos által javasolt terápiát. Az leírásban szereplő állítások a hatóanyagokra vonatkozó, szakirodalmi forrásokból vett idézetek, a hivatkozás megjelölésével. Az állítások nem a termékre vonatkoznak, kizárólag a fogyasztók általános, magas szintű ismeretterjesztését kívánják szolgálni az összetevőkkel kapcsolatban. Az információk nem értelmezhetők orvosi tanácsként személyes problémánkra, és nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére. Egészségi problémájával mindig forduljon szakemberhez: orvosához, gyógyszerészéhez!

Javasolt kiegészítő termékek: